«Επενδύουμε στην Ελλάδα και αρμέγουμε την αγελάδα»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 20:32

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη σε δήλωσή της σημειώνει πως «ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ένα πολυνομοσχέδιο που μόνο «αναπτυξιακό» δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, ούτε βέβαια «Επενδύω στην Ελλάδα»

όπως ήταν ο τίτλος του.
Μια μόνο ματιά στα άρθρα του νομοσχεδίου και είναι οφθαλμοφανής η εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών αλλά και των μεγάλων αφεντικών. Τεσσεράμισι χρόνια μακριά από την εξουσία και τα συρτάρια των γραφείων τους είχαν γεμίσει ρουσφέτια που ήρθε η ώρα να εξυπηρετηθούν. Αυτό φάνηκε και από το πλήθος των άρθρων του νομοσχεδίου, που όταν ξεκίνησε αποτελούνταν από 85 άρθρα και πριν φτάσουμε στην ψήφισή του, φουσκωμένο από φωτογραφικές τροπολογίες και νέα άρθρα, έφτασε τα 234!
Ταχυδρομικές υπηρεσίες και ντελίβερι στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών, επιδότηση στις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές - και τη συνδρομητική τηλεόραση, επιδότηση στις εξορύξεις, εξυπηρετήσεις στα ΜΜΕ με κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών τους και κρατικές ενισχύσεις, Κινέζικα POS για την απόδοση χρυσής Visa. Κάθε άρθρο και ένα ρουσφέτι. Κάθε ρουσφέτι όμως δεν μπορεί να μην έχει και το αντάλλαγμά του.
Και όχι μόνο... Τα εργασιακά; Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, επιστροφή στο λαμπρό δεύτερο Μνημόνιο! Μετά το ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, το ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο και το ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ έρχεται σήμερα να φέρει ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο στα εργασιακά που όχι μόνο θα εκτινάξει τα προηγούμενα ρεκόρ της αλλά θα της φέρει και νέα, με άμεση μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις.
Και όλο αυτό το «επίτευγμα της ανάπτυξης» ήταν τόσο καλά τεκμηριωμένο και συνταγμένο που ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται πάντα με περίσσια επιχειρημάτων, δεν είχε λέξη να προσθέσει εχθές, οπότε θεώρησε και περιττό να παρευρίσκεται στη Βουλή. Ήταν εξάλλου γεμάτος σιγουριά για την εξέλιξη του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, εμπιστευόμενος τους «υπηκόους» του που δεν θα τον πρόδιδαν ούτε αυτή τη φορά, γνωρίζοντας καλά ότι πάντα έχουν μόνο να λαμβάνουν από τέτοιου είδους νομοθετήματά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass