Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2019 15:11

Εκδήλωση στο Μουσείο Αντίστασης

«Οκτώβρης 1940- Οκτώβρης 1944, από το «Όχι» του ελληνικού λαού στην απελευθέρωση» τιτλοφορείται η εκδήλωση που διοργανώνει η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων, αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Ιουστινιανού 42), με ομιλητές τους:

- Σπύρο Μαρκέτο, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, διδάσκει Ιστορία των νεωτέρων και σύγχρονων πολιτικών και κοινωνικών ιδεών, συγγραφέα.

- Δημήτρη Μπάρμπα, ιστορικό, ερευνητή της Θεσσαλικής Ιστορίας των κοινωνικών αγώνων και μέλος της ομώνυμης ομάδας.

 

* * *

Διήμερο αιμοδοσίας του ΕΕΣ Λάρισας

Το περιφερειακό τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Λάρισας οργανώνουν διήμερο αιμοδοσίας στην Κεντρική πλατεία. H διάθεση αίματος αποτελεί τη μέγιστη ανθρωπιστική κίνηση από τον καθένα μας και o ΕΕΣ Λάρισας καλεί τους εθελοντές του, αλλά και τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, να προσέλθουν στην Κεντρική πλατεία σήμερα Τρίτη 29 και αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:00.

* * *

Λαϊκές συνελεύσεις σε κοινότητες

Λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης και Κοιλάδας προγραμματίζει η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων. Το πρόγραμμα των συνελεύσεων έχει ως εξής: Σήμερα 29 Οκτωβρίου Γιάννουλη, αμφιθέατρο Γυμνασίου. Αύριο 30 Οκτωβρίου Τερψιθέα, Κοινότητα, αίθουσα εκδηλώσεων. Στις 5 Νοεμβρίου Αμυγδαλέα, καφενείο. Στις 6 Νοεμβρίου Ελευθεραί, δημοτικό σχολείο. Στις 7 Νοεμβρίου Κουτσόχερο, δημοτικό σχολείο. Στις 12 Νοεμβρίου Φαλάνη, πολιτιστικό κέντρο. Στις 13 Νοεμβρίου Ραχούλα, καφενείο Χαράλαμπου Ζερβούλη. Στις 19 Νοεμβρίου Μάνδρα, Κοινότητα. Στις 20 Νοεμβρίου Λουτρό, καφενείο πλατείας. Στις 22 Νοεμβρίου Κοιλάδα, Κοινότητα, αίθουσα εκδηλώσεων. Όλες οι συνελεύσεις θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

* * *

Συνέλευση διάλυσης του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ

Σε τακτική γενική συνέλευση καλούνται τα μέλη των συνταξιούχων δημοτικών υπαλλήλων ΟΤΑ Λάρισας, αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου (Ρούσβελτ 7, Λάρισα). Μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι η διάλυση του συλλόγου λόγω «ελλιπούς αριθμού μελών και επί της ουσίας αδράνειάς του», όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί τη μεθεπόμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

* * *

Αγρυπνία για την Οσία Αναστασία

Σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου, που έχει μεγάλη εικόνα της Αγίας, ευλαβικό αφιέρωμα των ενοριτών, καθώς και τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass