«Κοινός σκοπός η εξάλειψη της φτώχειας»

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2019 22:10

Στην ανάγκη ανάπτυξης κοινών δράσεων κοινωνικής πολιτικής συμφώνησαν χθες ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με αφορμή τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρισας.

Το Παντοπωλείο παραμένει στην οδό Μανωλάκη 9 -11 αλλά μεταφέρθηκε σε νέα γραφεία με μεγαλύτερους χώρους όπου χθες το πρωί τελέσθηκε αγιασμός από τον σεβ. Ιερώνυμο. Ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης Λάρισας μέσω των συσσιτίων, αλλά και στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να υπογραμμίσει πως «κοινό σκοπό αποτελεί η εξάλειψη της φτώχειας». Σημειώνοντας επίσης την απόφαση της Μητρόπολης να διαθέσει χθες 1.964 κιλά αλεύρι στο Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.

Με τον κ. Καλογιάννη να σημειώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο βοηθάει 450 οικογένειες σε μηναία βάση, να εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου όπου διασφαλίστηκε η λειτουργία κοινωνικών δομών έως το 2023. Σημειώνοντας τέλος την «κοινή ρότα Μητρόπολης και Δήμου στην κοινωνική πολιτική».

Τι συμπληρωματικές δράσεις συσσιτίων της Μητρόπολης και Κοινωνικού Παντοπωλείου επισήμανε και η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, Εφη Ζιώγα.

Με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καλομπάτσιο να επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λάρισα μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 117.000 ευρώ. Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί με 468.000 ευρώ τη λειτουργία Παντοπωλείων σε Λάρισα, Βόλο Τρίκαλα και Καρδίτσα, από τα οποία ωφελούνται 2. 127 άνθρωποι. Μαζί με τα Κοινωνικά Φαρμακεία, ο προϋπολογισμός στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι ωφελούμενοι τους 3.000 ανθρώπους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει συνολικά 71 κοινωνικές δομές που δημιουργούν 287 νέες θέσεις εργασίας, ενώ από τις δομές αυτές ωφελούνται 73.000 άνθρωποι σε όλη τη Θεσσαλία.

Για να δηλώσει τέλος ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την κοινωνική συνοχή και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διεκδικεί προγράμματα ανοιχτά σε όλους και αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στον άνθρωπο».

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ξεκίνησε το 2010 και από το 2018 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας εξυπηρετούσε 150 οικογένειες τον μήνα και σήμερα εξυπηρετεί περίπου 450 οικογένειες τον μήνα.

Στα 9 χρόνια λειτουργίας εξυπηρετεί συνολικά 3.500 οικογένειες, δηλαδή 13.500 Λαρισαίους. Επίσης συμμετέχει στη διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ σε 12.000 άτομα στον νομό Λάρισας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μεταξύ άλλων, διαθέτει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, καθαρισμού, ένδυσης και υπόδησης, ψυχαγωγίας, σχολικά είδη, είδη οικιακού εξοπλισμού καθώς και κατεψυγμένα προϊόντα (κρέας, λαχανικά κλπ.).

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Σωτ. Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχ. Αναστασίου και εργαζόμενοι στο Παντοπωλείο.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass