«Η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική της υποταγής»

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2019 15:58

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της -μεταξύ άλλων- σημειώνει πως «αμέσως μετά την επίσκεψη Πομπέο, η οποία ήρθε να επικυρώσει την ανανέωση κι επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” του 1990 μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή τα έργα κατασκευής νέων εγκαταστάσεων στην 110 πτέρυγα μάχης για να φιλοξενηθούν τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη (Black Hawk) καθώς και για την εξυπηρέτηση των ιπτάμενων τάνκερ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας.

Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωατλαντικού τόξου πως τέτοιου είδους συμφωνίες είναι προς όφελος της χώρας, γιατί μας θωρακίζουν έναντι της Τουρκίας και παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην περιοχή μας, είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας από την τραγωδία των Κούρδων, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πώς χρησιμοποιούνται «συμμαχίες» που γίνονται στο όνομα των «εθνικών συμφερόντων» .

Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ με τη διατήρηση και επέκταση των βάσεων αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή μας και λειτουργούν σαν μαγνήτης τόσο από τους αντιπάλους όσο και από τη διεθνή τρομοκρατία.

Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας να παλέψει για την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Δημοτικές αρχές του Νομού και ιδιαίτερα τον Δήμο Λαρισαίων, που τηρώντας σιγή ιχθύος δείχνουν ανοχή και σιωπηρή συναίνεση στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - ελληνικής ολιγαρχίας. Απαιτούμε να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις απέναντι στα σχέδιά τους.

Σαν Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας παλεύουμε και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο - Νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα και τη χώρα, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό. Να καταγγελθεί άμεσα η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass