Γιάννης Σπανός: Αγαπούσε τη γη, μεγαλούργησε στη μουσική

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ * ΠΡΙΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2019 15:21

Ο Γιάννης Σπανός έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια. Ένας από τους σπουδαιότερους, από τους πιο σημαντικούς μουσικοσυνθέτες που γνώρισε η χώρα, ο άνθρωπος που δημιούργησε το «Νέο Κύμα», «έσβησε» στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Κιάτο.

Ο Γιάννης Σπανός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στο Κιάτο. Ο κύκλος της μυθιστορηματικής και γεμάτης επιτυχίες ζωής του, έκλεισε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε: στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο «πατέρας» του «Νέου Κύματος» πέθανε στον ύπνο του.

Ήταν Γενάρης του 2012, όταν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης βρέθηκε στη Λάρισα για μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στον «Μύλο 1927». Ήταν μια υπέροχη, νοσταλγική μουσική βραδιά. Ο Γιάννης Σπανός με αφορμή αυτή τη βραδιά, μίλησε στην «Ε», μια αποκαλυπτική για τον χαρακτήρα του συνέντευξη.

«Εγώ είμαι επαρχιώτης. Αυτό νιώθω, αυτό είμαι. Την επαρχία την κουβαλάω πάντα μαζί μου. Όταν βρίσκομαι στην επαρχία χαίρομαι γιατί ο κόσμος ξέρει να διασκεδάζει. Προσέχει πολύ αυτό που θα ακούσει. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλές επιλογές. Αυτό που επιθυμώ σε κάθε μου εμφάνιση είναι ο κόσμος να ακούει και να συμμετέχει. Το θέμα δεν είναι να απαιτήσεις την απόλυτη σιωπή αλλά να κερδίσεις το κοινό. Είναι μια σχέση που χτίζεται» δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για τις εμφανίσεις του στην επαρχία και την ανταπόκριση του κοινού.

Οι φίλοι του, οι συνάδελφοι, ο κόσμος που τον γνώριζε, οι δημοσιογράφοι μιλούσαν πάντα για τη σεμνότητά του, ο ίδιος όμως έλεγε «Δε φταίω εγώ που είμαι σεμνός, φταίνε οι άλλοι που δεν είναι».

Ακόμη, εξομολογήθηκε ότι στο σπίτι του δεν άκουγε ποτέ μουσική, πόσο μάλλον τα δικά του τραγούδια, ότι του άρεσε το ξενύχτι παρέα με φίλους και η ενασχόληση με τη γη. «Αυτό που με γεμίζει είναι η γη. Έχω φτιάξει στο Κιάτο, ένα κήπο με 1.600 είδη φυτών, δέντρων, θάμνους, τροπικά και μη. Όταν ανακάλυψα τη γη επιτέλους ηρέμησα», είχε πει τότε.

Έτσι ήρεμος «έφυγε» από τη ζωή, πλάι στη γη του που τόσο αγάπησε. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η σορός του Γιάννη Σπανού θα εκτεθεί σε προσκύνημα στη 1 το μεσημέρι και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 2μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass