Κινητοποιήσεις δασεργατών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2019 15:20

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι δασεργάτες του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στα Δασαρχεία της χώρας, ενάντια στις απολύσεις τους, με κορύφωση την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη και ανακοινώνει: «Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους. Το ΕΚΝΛ μπήκε μπροστά στην οργάνωση των συναδέλφων και πάλεψε σε συντονισμό και με τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου και Πάτρας, για την επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους για τη διόρθωση της λαθεμένης αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία», από συσκευαστές φρούτων ή ανειδίκευτων εργατών σε δασεργατών, αφού αυτό είναι το αντικείμενο που εργάζονται και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκαν.

Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα που έφερε ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων. Με τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή και δράση το επέβαλαν. Σε αυτό τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν ξανά.

Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση αυτή (6 Νοέμβρη) που οργανώνεται από κοινού από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν οι δασεργάτες να παρέχουν εργασία και μετά το πέρας του προγράμματος, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες της πρόληψης.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις τους. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους για άμεση 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων, καθώς και τη μετατροπή αυτών σε αορίστου χρόνου με την άρση των όποιων νομικών περιορισμών υπάρχουν. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό, ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass