«Τροφοδοτούν την τοπική κοινωνία με ξενοφοβικά αισθήματα»

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2019 15:24

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή το προσφυγικό και τη λαϊκή συνέλευση στην Κοινότητα Γιάννουλης, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «την κύρια ευθύνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αυτοί ζουν έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ, με την αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το πρόσφατο νομοσχέδιο της ΝΔ που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους.

Με την πολιτική τους, δίνουν χώρο σε ακροδεξιές δυνάμεις και ρατσιστικά μορφώματα που εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού για το πρόβλημα και βρίσκουν ευκαιρία να δημαγωγούν, να δηλητηριάζουν την καρδιά και το μυαλό των κατοίκων με ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

 Μερίδιο ευθύνης φέρει και η δημοτική αρχή Καλογιάννη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ κ.α. που ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις επιδιώξεις τμημάτων του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, όπως και οι άλλες παρατάξεις, τροφοδοτούν την τοπική κοινωνία με ξενοφοβικά αισθήματα, λέγοντας ότι η πόλη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες - μετανάστες και συνιστώντας τους ξενοδόχους της πόλης να μην τους δεχτούν.

 Όπως ακριβώς συνέβη και κατά τη διεξαγωγή της Λαϊκής Συνέλευσης στην κοινότητα της Γιάννουλης, όπου με την ανοχή της δημοτικής αρχής και την αβάντα των εκλεγμένων της παράταξης της ΝΔ, του τοπικού ιερέα κ.α., δόθηκε η ευκαιρία σε ακροδεξιά - φασιστικά στοιχεία της περιοχής να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία των λαϊκών στρωμάτων της κοινότητας, με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκανε την περιοχή σε σχέδια για φιλοξενία προσφύγων σε πρώην εργοστασιακές εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις».

«Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει από την αρχή διαχωρίσει τη θέση της σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η θέση μας είναι καθαρή και δεν χωράει παρερμηνείες. Να κλείσουν άμεσα όλα τα hot spot στα νησιά και να μεταφερθεί όλος αυτός ο κόσμος σε ανθρώπινες συνθήκες και εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και καμιά εμπλοκή ΜΚΟ. Σίγουρα θα πρέπει να στηριχτούν από το κράτος τα προγράμματα ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων, όπως και άλλων ανοιχτών δομών που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass