Αθώος ο αλεξιπτωτιστής για το «Μακεδονία ξακουστή»

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ * «ΗΜΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ» ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ *ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2019 22:12
Χαμόγελα του αλεξιπτωτιστή, και όχι μόνο, έξω από το Στρατοδικείο Λάρισας Χαμόγελα του αλεξιπτωτιστή, και όχι μόνο, έξω από το Στρατοδικείο Λάρισας

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκε χθες το πρωί από το Τριμελές Στρατοδικείο Λάρισας ο πρώην καταδρομέας αλεξιπτωτιστής Εμμανουήλ Μπούχλης, που είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από βίντεο που ανήρτησε σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο εμφανιζόταν να τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στη σχεδόν γεμάτη αίθουσα από υποστηρικτές του Κρητικού, ενώ δεν έλειψαν ακόμα και οι εκδηλώσεις χαράς αναγκάζοντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου να προβεί σε παρατηρήσεις. Πιο συγκρατημένος ο νεαρός καταδρομέας σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκε την πράξη, αλλά το αντίθετο, την υπερασπίστηκε λέγοντας πως το έκανε επηρεασμένος από την τότε πρόσφατη «Συμφωνία των Πρεσπών». Η πράξη για την οποία κατηγορείτο και εν τέλει απαλλάχθηκε ήταν παράβαση στρατιωτικής εντολής σε περίοδο ειρήνης.

Πιο συγκεκριμένα:

Αρχικά κατέθεσαν δύο αξιωματικοί. Και οι δύο στάθηκαν σε τεχνικά σημεία του άλματος για τα οποία ανέφεραν πως δεν εκτελέστηκαν κάποιες οδηγίες έτσι όπως θα έπρεπε να γίνουν.

Παρ’ όλα αυτά «ήταν ένας καλός και υπάκουος στρατιώτης» σύμφωνα με τον αρχηγό ρίψεως που τόνισε όμως πως εκείνη την ημέρα «δεν εκτέλεσε σωστά όλα όσα εκπαιδεύτηκε».

Τόνισε πως θα έπρεπε να είχε και τα δύο χέρια του στις αρτάνες (ιμάντες), οι οποίες κρατούν σε σταθερή πορεία το αλεξίπτωτο. Ανέφερε επίσης πως ο μόνος λόγος για τον οποίο παίρνει κάποιος το χέρι του από αυτές είναι σε περίπτωση εμπλοκής και για να ενεργοποιήσει το εφεδρικό του αλεξίπτωτο. Συμπέρανε πως το ένα χέρι δεν το είχε εκεί, καθώς κρατούσε το κινητό του για να τραβήξει το βίντεο.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του εξήγησε πως είχε πάρει το κινητό του μαζί για να το κάνει όπως είχε σχεδιάσει και το είχε αποθηκεύσει σε μια βάση στον πήχη του χεριού του. «Εφόσον είδα πως δεν υπήρχε κανένα θέμα ασφάλειας και πως δεν έθετα σε κίνδυνο τη ζωή μου αλλά και των υπολοίπων αλεξιπτωτιστών το έβγαλα από τη βάση και ενεργοποίησα την κάμερα». Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν άφησε σε καμία περίπτωση τις δύο αρτάνες. Παραδέχθηκε πως δεν εκτέλεσε όλα τα βήματα της προσγείωσης όπως είχε εκπαιδευτεί. Για το περιεχόμενό του τόνισε πως ήταν επηρεασμένος από την τότε πρόσφατη «Συμφωνίας των Πρεσπών» με την οποία διαφωνούσε και ήθελε να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως το άλμα δεν έγινε σωστά μόνο και μόνο από τη χρήση κινητού τηλεφώνου, καθώς η προσοχή του κατηγορουμένου ήταν στραμμένη στη λήψη του βίντεο. Αναρωτήθηκε τι θα γινόταν εάν υπήρχε τραυματισμός και πρότεινε την ενοχή του. Πρόταση όμως που δεν υιοθέτησε το δικαστήριο.

Τη δίκη παρακολούθησαν μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας, η οικογένεια του νεαρού πρώην καταδρομέα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Παπαπαρίσης και Κώστας Αργυρόπουλος και αρκετοί πολίτες.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass