ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ολεθρος για τον λαό το νέο μνημόνιο»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2015 7:57

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ως μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

«Όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα» χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, επισημαίνοντας ότι «το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει ό,τι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας – πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 – 2019.

Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δισ. ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία.

Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τη στήριξη που προσφέρουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην Ε.Ε., δεν συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού όπως τονίστηκε «ετοιμαζόμαστε για νέους σκληρούς αγώνες. Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και κεφαλαιοκράτες.

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με απειλές.

Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια».

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ακόμα ότι «η ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. Ο «μονόδρομος» της Ε.Ε. αποδεικνύεται καταστροφικός για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Η Ε.Ε. δεν αλλάζει, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Είναι ο ναός της «δημοκρατίας» για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Η προοπτική βρίσκεται να περάσει η εξουσία και η οικονομία στα χέρια των εργατών, για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν :

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών.

Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Κατάργηση των αντεργατικών και αντι-ασφαλιστικών νόμων.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.

Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass