Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 22:12

Κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που όπως δήλωσε η κυβέρνηση, θα φέρει μέχρι τέλη Δεκέμβρη-αρχές Γενάρη, προγραμμάτισε η χθεσινή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των αντιπροσώπων Επαγγελματικών Σωματείων του νομού Λάρισας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου και στο πλαίσιό της έγινε εκτίμηση των τελευταίων κινητοποιήσεων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, παρουσίαση των στοιχείων που συνθέτουν το νέο ασφαλιστικό, καθώς και προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

«Η κυβέρνηση, όπως είναι ήδη γνωστό, προωθεί τον νέο γύρο επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση. Είναι άλλωστε ανοιχτά διατυπωμένος ως στόχος από τις προγραμματικές δηλώσεις, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, σημειώνοντας: «Η ΝΔ προωθεί το ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων-1. Δημόσιος-προνοιακή σύνταξη. 2. Επικουρική ασφάλιση-Επαγγελματικά Ταμεία. 3. Ιδιωτική Ασφάλιση. Αυτή είναι η κατεύθυνση πάνω στην οποία θα κινείται και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Επισήμανε σχετικά, ότι: «Η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός της αντισυνταγματικότητας στις περικοπές ενός αριθμού συνταξιούχων (260.000)- ακυρώνοντας τον τρόπο υπολογισμού για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους για να φέρει έναν νέο νόμο για το ασφαλιστικό που θα υλοποιεί παραπέρα τη βασική κατεύθυνση (τρεις πυλώνες). Σε αυτή την φάση το βάρος πέφτει στην επικουρική ασφάλιση με την πλήρη ιδιωτικοποίησή της (επαγγελματικά ταμεία) και την παράδοση των εισφορών των ασφαλισμένων στον χρηματιστηριακό τζόγο. Η Επικουρική ασφάλιση θα αποδίδεται με βάση την απόδοση αυτών των επενδυτικών πακέτων.

Στόχος είναι η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής εισφορών στην επικουρική ασφάλιση και η κατάργηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης και η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε ατομική υπόθεση.

Η υλοποίηση αυτής της κατεύθυνσης αποτελεί χρόνιο «πόθο» κι απαίτηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να βάλουν χέρι στις ασφαλιστικές εισφορές».

Και δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Ασφάλιση ως μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε, δεν δόθηκε απλόχερα στους εργαζόμενους, δεν ήταν προϊόν παραχώρησης. Ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων, αιματηρών συγκρούσεων σε όλον τον κόσμο με τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο κάθε χώρας.

Για εμάς το ασφαλιστικό αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι που συνθέτει το πάζλ της ενιαίας επίθεσης πάνω στην τιμή της εργατικής δύναμης».

Λ. Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass