Υπογράφεται η σύμβαση για την ανάπλαση τάφρου

ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 16:30

Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες στον Δήμο Λαρισαίων η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της τάφρου μεταξύ των συνοικιών Νέας Σμύρνης και ΑΤΑ, μια τάφρος που χρόνια έχει να καθαριστεί με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Πρόκειται για την αποστραγγιστική τάφρο «Ι1» (περνά μέσα από τη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ και καταλήγει στον Πηνειό) η ανάπλαση της οποίας θα συμβάλει στην περιβαλλοντική και αστική αναβάθμιση της Λάρισας.

Το έργο του Δήμου Λαρισαίων (συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μετά την πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα αφού, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτης «την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε τη σύμβαση».

Το έργο αφορά στην περιοχή από τη γέφυρα της οδού Αεροδρομίου έως τη γέφυρα του ΟΣΕ (σ.σ. μετά την οδό Αγιάς) ενώνοντας τις δύο συνοικίες με πράσινες διαδρομές, με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζεται και στην τεχνική περιγραφή, το έργο περιλαμβάνει εργασίες προσβάσεων, διανοίξεων και κατασκευής πεζοδρόμων – ποδηλατοδρόμων στο τμήμα της περιοχής παρέμβασης που καταλαμβάνει η αποστραγγιστική τάφρος Ι1 μεταξύ των συνοικιών Νέας Σμύρνης και ΑΤΑ (από γέφυρα Αεροδρομίου έως γέφυρα ΟΣΕ).

«Βασικό στοιχείο οργάνωσης αποτελούν οι διαδρομές για πεζούς και ποδήλατα, που διαπερνούν κατά μήκος την περιοχή και σηματοδοτούν τους επιμήκεις άξονες κίνησης του πάρκου. Ανάλογα με τις κλίσεις του εδάφους δημιουργούνται υπαίθριοι χώροι - πλατώματα. Το υπάρχον φυσικό πράσινο εξυγιαίνεται και η κοίτη καθαρίζεται. Οι διαδρομές κατά μήκος της τάφρου διαμορφώνονται σε δύο βασικές στάθμες που αντιστοιχούν στο υφιστάμενο ανάγλυφο του εδάφους με μικρές αποκλίσεις.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στη διάνοιξη νέων διαδρομών και στην αναβάθμιση υπαρχόντων, καθώς και στον καθαρισμό της κοίτης. Τα μήκη των διαδρομών που θα διανοιχθούν είναι για τους κάτω διαδρόμους 245 μ. για τον βόρειο και 680 μ. για τον νότιο, ενώ το μήκος του νότιου πάνω διαδρόμου στην κορυφή του νότιου αναχώματος, ο οποίος είναι διανοιγμένος και θα ασφαλτοστρωθεί, είναι 705 μ. Όσον αφορά στον βόρειο πάνω διάδρομο στην κορυφή του βόρειου αναχώματος, αυτός δεν θα ανακατασκευαστεί και θα παραμείνει ως έχει». Τέλος προβλέπεται φύτευση δέντρων στις προεκτάσεις των στέψεων του αναχώματος εκατέρωθεν της τάφρου προς τις κατοικημένες περιοχές της.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass