«Φραγμός στο πισωγύρισμα της δεξιάς κανονικότητας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 16:13

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απευθύνει πρόσκληση «σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη της περιοχής μας, σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται ότι πρέπει να μπει φραγμός στο πισωγύρισμα στη δεξιά κανονικότητα της Νέας Δημοκρατίας και ότι χρειάζεται η δημιουργία μετώπου απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, να παρευρεθεί στην Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του κόμματος», που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Κουμουνδούρου 17, με ομιλητή τον γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και πρώην υπουργό, Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στα γραφεία της Ν.Ε., από την τοπική ηγεσία του κόμματος, Π. Παπαγεωργίου-Β. Ζωγράφος-Γ. Τσακνάκης, τονίστηκαν τα ακόλουθα: «Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να διαμορφώσουν μια νέα σχέση με την πολιτική. Στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο τομή, του ΣΥΡΙΖΑ, να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Κάθε φορά που η Αριστερά προσπάθησε στην πατρίδα μας να παρέμβει με τόλμη, που οικοδόμησε συμμαχίες, πέτυχε να δώσει αγώνες που απέδωσαν καρπούς. Με αυτές τις σημαντικές παρακαταθήκες μπορούμε σήμερα να δημιουργήσουμε μια μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση.

Η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων σκιαγραφεί σήμερα τη βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να επιστρέψουμε στο μοντέλο που γέννησε τη χρεοκοπία και αναπαράγει τις ανισότητες. Αγωνιζόμαστε για μια πιο δημοκρατική Ελλάδα, χωρίς αποκλεισμούς και αόρατους ανθρώπους που θα διαπνέεται από έναν πατριωτισμό σύμφυτο με τη διεθνιστική διάσταση κάθε αριστερής πολιτικής.

Οι αιτίες που γέννησαν την κρίση είναι ακόμη εδώ. Η ισχύς συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων ισχυρών έξω από κάθε δημοκρατικό έλεγχο. Πολλαπλασιάζονται οι εμπορικοί πόλεμοι, αλλά καταγράφεται και μια σειρά περιφερειακών πολεμικών συγκρούσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες επείγει μια προοδευτική στροφή στην Ευρώπη.

Για να εναρμονιστούμε με τις ανάγκες της εποχής μας χρειαζόμαστε έναν πολιτικό φορέα που θα εκφράζει διαφορετικές παραδόσεις αριστερών, σοσιαλιστών, κομμουνιστών, σοσιαλδημοκρατών, ελευθεριακών, καθώς και αυτές του οικολογικού και φεμινιστικού κινήματος.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό που να αφουγκράζεται τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν στον πολιτισμό, τις πρωτοβουλίες από νέους και γυναίκες και που θα μπορεί μέσα από την κοινωνική γείωση των Οργανώσεων Μελών του να συμπυκνώνει από τη σκοπιά του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας. Στον όμορφο αγώνα για μια Ελλάδα της προόδου, καλούμε τον κόσμο της εργασίας, τις νέες και τους νέους, τους ανέργους, τους ανθρώπους του πολιτισμού και των γραμμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, όλους όσοι επιχειρούν στην οικονομία, με όρους ανάπτυξης και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, να ανταποκριθούν στο μεγάλο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας».

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψής του, ο Π. Σκουρλέτης θα ξεκινήσει το μεσημέρι με συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, στο Δημαρχείο. Για το απόγευμα προβλέπεται συνάντηση με τα μέλη της Ν.Ε. και ακολούθως η προαναφερθείσα ομιλία, ενώ την Παρασκευή, επίσκεψη το πρωί στη ΔΕΥΑΛ και συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και το μεσημέρι επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας και συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Γάτσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass