«Νόμος και τάξη» για να ξεχάσουμε την αποτυχία στο προσφυγικό

ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 22:08

«Η κυβέρνηση με το δόγμα νόμος και τάξη θεωρεί ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε την αποτυχία στο προσφυγικό, την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για σκόπιμη μεταστροφή της πολιτικής ατζέντας με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό.

 Ο κ. Σκουρλέτης βρίσκεται από χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο γενικών συνελεύσεων του κόμματος, ενόψει και του συνεδρίου. Πλαισιωμένος από τον γραμματέα της Ν.Ε., Πέτρ. Παπαγεωργίου, τοπικά στελέχη και τον πρώην υφυπουργό Βασ. Κόκκαλη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε αρχικά πως «το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει απήχηση» με αφορμή την πρωτοβουλία εγγραφής νέων μελών, τονίζοντας ότι απώτερος σκοπός είναι «να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των μεγάλων εκλογικών ποσοστών και της ισχνής παρουσίας του κόμματος σε συνδικάτα, αυτοδιοίκηση και μαζικούς φορείς».

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε την κυβέρνηση για «κλιμάκωση του αυταρχισμού απέναντι στη νεολαία», λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι «κανονικότητα για τη ΝΔ σημαίνει χρήση βίας», ενώ με αφορμή τις τελευταίες επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. (ΑΣΟΕΕ, κέντρο διασκέδασης, προσαγωγές στελεχών κλπ) πρόσθεσε ότι «η αυταρχική κλιμάκωση της βίας από την κυβέρνηση στοχεύει να κάμψει τη διάθεση των νέων για κριτική. Με το δόγμα νόμος και τάξη, η ΝΔ θεωρεί ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε την αποτυχία στο προσφυγικό, την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Ενώ με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη στη Λάρισα, τόνισε πως «η ανάπτυξη της ΝΔ περνάει μέσα από τις μειώσεις μισθών», «τα νέα φορολογικά μέτρα αποτυπώνουν ταξικό πρόσημο στον νέο προϋπολογισμό», ενώ «αθωώνονται στελέχη τραπεζών που ευθύνονται για τα θαλασσοδάνεια».

«Στα νοσοκομεία μεγαλώνουν τα κενά από τις ελλείψεις επικουρικών και μέσω ΣΔΙΤ σχεδιάζεται η παραχώρηση πτερύγων σε ιδιώτες γιατρούς. Ο ανάλγητος ακραίος φιλελευθερισμός χαρακτηρίζει τη ΝΔ» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ξεχωριστή αναφορά στο προσφυγικό με αφορμή τις «ακραίες και φιλορατσιστικές αναφορές της ΝΔ που διαλαλούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπεύθυνος. Με υποκριτικές, αντιπολιτευτικές κορώνες ρατσιστικού λαϊκισμού σήμερα η ΝΔ ανακαλύπτει πως το προσφυγικό έχει να κάνει με γεωστρατηγικές πολιτικές» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. για «περιορισμένες παρεμβάσεις», σημειώνοντας επίσης την ανάγκη όλες οι περιοχές της χώρας «να αναλάβουν το φορτίο».

ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο πρώην υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης, δήλωσε πως το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αποτέλεσε παράλληλα και «εντολή διεύρυνσης του κόμματος με σκοπό τη συγκρότηση μεγάλου προοδευτικού πόλου».

Με τον κ. Κόκκαλη να εστιάζει επίσης στη ρύθμιση που απαλλάσσει από τις ευθύνες τους, τα στελέχη τραπεζών, διευκρινίζοντας ότι πλέον για να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους «θα πρέπει κάποιο τραπεζικό στέλεχος να μηνύσει τον εαυτό του». «Απουσιάζει το κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική της κυβέρνησης όταν δεν υπερασπίζεται τον αδύναμο αλλά τον τραπεζίτη» τόνισε με έμφαση ο κ. Κόκκαλης.

ΕΠΑΦΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον νομό, ο κ. Σκουρλέτης χθες, συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Λάρισας, συμμετείχε σε συνεδρίαση με τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί τη ΔΕΥΑΛ και το μεσημέρι το Δημαρχείο Ελασσόνας όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκ. Γάτσα.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass