«Είμαστε τσιράκια των ΗΠΑ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤ. ΤΑΣΣΟΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 22:10

«Ελλάδα και Τουρκία είμαστε τσιράκια των ΗΠΑ…», υποστήριξε χθες σε ομιλία του, με θέμα την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Σταύρος Τάσσος, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Τάσσος ανέφερε ότι: «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ελληνικός λαός, μαθαίνουν πώς να πολεμάνε για τις ΗΠΑ και για τους στρατηγικούς της στόχους, δηλαδή τους στόχους των μονοπωλίων της.

Μάλιστα, θα εκπαιδεύονται γι’ αυτό και στο ΝΑΤΟϊκό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης, στο Κιλκίς.

Και ποιοι είναι οι αποφασισμένοι αντίπαλοι; Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, ή για να είμαστε ακριβείς, τα μονοπώλιά τους, που τους ανταγωνισμούς τούς πληρώνουν πάντα οι λαοί».

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας τονίζοντας ότι: «Η Λάρισα μαζί με το γειτονικό Στεφανοβίκειο και βέβαια τη Σούδα, ως Προωθημένες Βάσεις Επιχειρήσεων των Αμερικανών (Forward Operating Bases - FOB), μπαίνουν στο στόχαστρο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τον λαό της περιοχής και της χώρας γενικότερα.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η δολοφονική ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» που έγινε στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στις οξυμένες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, στους πολεμικούς σχεδιασμούς που σκορπάνε τον θάνατο στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την υδρόγειο. Σημαίνει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό μας και τη νεολαία».

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σημείωσε ότι: «είναι μεγάλο πρόβλημα και το έχουν πρώτα από όλα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά και οι κάτοικοι όλης της χώρας μας…» τονίζοντας ότι «η οριστική του λύση απαιτεί το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, που προϋποθέτει την ανατροπή του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού…

Η πίεση πρέπει να ασκηθεί στους θύτες, σ’ αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, και όχι στα θύματά τους».

Τον κ. Τάσσο προλόγισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας κ. Δήμητρα Παπαστεργίου.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass