«Δεν αρκούν μόνο τα έργα, απαιτούνται ενεργοί πολίτες»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 17:00

«Δεν είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε έργα, να ομορφύνουμε την πόλη, δεν φθάνει μόνο αυτό. Σήμερα, που υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τη συμμετοχή του πολίτη, την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, με κριτική σκέψη και συλλογικές δράσεις» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και τοπικές κοινωνίες: Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας– Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων «Πόλη που μαθαίνει» μετά και τον πρόσφατο ορισμό της Λάρισας στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ως συντονίστριας πόλης του θεματικού πεδίου «Εκπαίδευση και Κοινωνία των Πολιτών».

Η εκδήλωση άνοιξε με παρέμβαση του Μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερώνυμου ο οποίος σημείωσε την ανάγκη «η νέα γενιά να εκπαιδευθεί, να διαβάσει ιστορία και να πάρει αποφάσεις, να δημιουργήσει μια δημοκρατική κοινωνία, διατηρώντας έτσι την παράδοση της δημοκρατίας στη χώρα μας» υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία είναι μια ευθύνη και δεν μπορεί να σταθεί χωρίς αρχές και αξίες, η δημοκρατία χρειάζεται ηθική».

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτ. Βούλγαρης απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε πως «αποτελεί στοίχημα η διαμόρφωση ενεργών πολιτών», ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης σημείωσε ότι «αποτελεί πολιτική μας να δημιουργήσουμε μια πόλη που μαθαίνει».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης από τους βασικούς ομιλητές, τους καθηγητές Τεντ Φλέμινγκ και Αλέξη Κόκκο, αναλύθηκαν «οι διεργασίες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής – συμμετοχικής εκπαίδευσης και ο πολύτιμος ρόλος που διαδραματίζει η κοινωνία των ενεργών πολιτών στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πόλη, στη βάση των αρχών της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Να σημειωθεί πως σήμερα Σάββατο θα υλοποιηθεί εργαστήρι στην αίθουσα Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας για εκπροσώπους των φορέων της πόλης που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Πόλης που Μαθαίνει», όπου θα διαμορφωθεί ο σχεδιασμός για δράσεις και προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

Στην εκδήλωση, που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Γ. Τράντας, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλης, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass