Τιμάμε την εξέγερση με καθημερινή αντίσταση

Τονίστηκε στην εκδήλωση ΕΚΛ και φορέων *Πορεία ως την 1η Στρατιά

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 22:15
Ο κ. Κων. Κουρελάς Ο κ. Κων. Κουρελάς

«Τιμούμε την επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι επετειακά, ούτε ως μνημόσυνο αλλά ζωντανά, καθημερινά στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση.

Δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας» τονίστηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν χθες, Εργατικό Κέντρο, σωματεία, αγροτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.

Η συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Λαρισαίων, ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο εκπρόσωπος των φοιτητών, Κων. Κουρελάς, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια «στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης». Ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, Δημ. Παπαστεργίου εστιάζοντας στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ, που «μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο».

 «Οι σημερινές συγκεντρώσεις εδώ και σε όλη τη χώρα, δίνουν απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, στον εντεινόμενο κρατικό αυταρχισμό, την τρομοκρατία, την αστυνομική βία, και την καταστολή» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, Στέλ. Μπάρμπας.

Ο κ. Μπάρμπας έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, για να υπογραμμίσει πως «είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων».

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Για να προσθέσει λέγοντας ότι «τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που δόνησαν τη χώρα και κλόνισαν τη χούντα, τον Νοέμβρη του ’73, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας και την νεολαία που βλέπει κυβερνήσεις και φιλονατοϊκά κόμματα να προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας».

Τα ψέματά τους αποκαλύπτονται όταν η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την παρακαταθήκη του «διαβολικά καλού» ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των Ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών όπως στον Άραξο!

Μια συμφωνία που για την πόλη μας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η στρατηγική αξιοποίησή της και των υποδομών της από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, την καθιστά άμεσα επιχειρησιακό ορμητήριο αλλά ταυτόχρονα και στόχο αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών κέντρων».

«ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν κ.ά. χωρών, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.

Βλέπουμε το αίσχος των «hotspots», τους καμένους στη Μόρια, τους πνιγμένους στο Αιγαίο, τα ασυνόδευτα παιδάκια που γίνονται μπαλάκι στα νύχια των ΜΚΟ, τις λυσσασμένες εθνικιστικές φωνές για λαθρέποικους από υμνητές της Μεγάλης Ελλάδας που οι ιδεολογικοί πρόγονοί τους οδήγησαν σε Μικρασιατικές Καταστροφές και μετά κυνηγούσαν τους ξεριζωμένους ως τουρκόσπορους.

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το προσφυγικό είναι αντιδραστικά. Αντί να λύνουν το πρόβλημα ενισχύουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό των προσφύγων. Είναι βέβαιο ότι θα οξύνουν το πρόβλημα. Τα σωματεία των εργατών πρέπει να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες».

«Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, ειρήνη.

Έτσι τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Έτσι ανοίγουμε εμείς τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73. Προετοιμάζουμε τη μαζική, αγωνιστική απάντησή μας στην επίθεση που δεχόμαστε. Τιμή και δόξα στους αγώνες του λαού μας για “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”» κατέληξε ο ομιλητής.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία που κατέληξε στην 1η Στρατιά όπου επιδόθηκε ψήφισμα, ενώ νωρίτερα εκπρόσωποι των διοργανωτών κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass