O όρκος να δίδεται διαζευκτικά

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 15:40

«Η χώρα, το πολιτικό σύστημα και εν τέλει οι Έλληνες και οι Ελληνίδες χάνουν μια ιστορική ευκαιρία για καίριες τομές στον καταστατικό χάρτη της χώρας, την ψυχή του πολιτεύματός μας, τη βάση όλης της υπόλοιπης νομοθεσίας – το Σύνταγμα», είπε από το βήμα της Ολομέλειας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, επιρρίπτοντας ευθύνες για την εξέλιξη αυτή τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.

Η Ευαγγελία Λιακούλη συνεχίζοντας τόνισε πως μπορεί μεν ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται μια ψευδο-προοδευτική ατζέντα, την οποία βέβαια σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν κατάφερε να θίξει, παρότι κυβερνούσε επί 4μισι χρόνια, ωστόσο, είναι ακόμη πολλά αυτά που τον χωρίζουν από τον χώρο της μετριοπαθούς Κεντροαριστεράς.

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε και στο άρθρ. 3 του Συντάγματος για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους:

«Απέναντι στον παλαιάς κοπής και δημαγωγικό αντικληρικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στη μακάρια στάση της ΝΔ, του «αφήστε τα όλα όπως είναι», το Κίνημα Αλλαγής απάντησε θεσμικά, απάντησε με μετριοπάθεια, απάντησε με πίστη στην ιστορική παρακαταθήκη που συνιστά η Ορθόδοξη Εκκλησία για την πατρίδα μας», ενώ παράλληλα υποστήριξε και έμπρακτα την ανεξιθρησκεία, με δικό του νόμο (Ν. 4301/2014), με τον οποίο οργανώθηκαν οι θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα και προστατεύτηκε η άσκηση λατρείας όλων των γνωστών θρησκειών στη χώρα.

Αλλά και σε ό,τι αφορά το δίλημμα μεταξύ του θρησκευτικού ή του πολιτικού όρκου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων πολιτειακών παραγόντων, η Λαρισαία πολιτικός υποστήριξε πως «Επιμένουμε στη σημερινή πρακτική, η οποία και δημοκρατική είναι, και συνθετική. Επιμένουμε ο όρκος να δίδεται διαζευκτικά, είτε θρησκευτικά είτε πολιτικά. Το όλο ζήτημα της επιλογής μόνο του ενός ή του άλλου, θεωρούμε ότι μόνο περιττή πόλωση θα επιφέρει σε μια κοινωνία - που αν μη τι άλλο - χόρτασε τα τελευταία χρόνια από διχασμούς, πραγματικούς ή και λιγότερο πραγματικούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass