Οι Ενοπλες Δυνάμεις εγγυητές της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 15:22

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητές της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας» τόνισε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, Κων. Φλώρος σε δήλωσή του με αφορμή τις χθεσινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμου, ενώ ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, Κων. Γκόλτσιος εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «γιορτάζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα και την Παναγία μας, η οποία είναι προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, η προστάτιδα όλων των εθνικών αγώνων της Πατρίδας μας».

Ο ομιλητής έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και στον ρόλο τους, για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ικανή αμυντική πολιτική σε συνδυασμό με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να είναι παρούσα ως παράγων ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Λάρισας και κατάθεση στεφάνων από τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Κων. Φλώρο, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., Αστ. Μαντζιώκα, τον διοικητή των ΠΥ Θεσσαλίας Χρ. Σπαθούλα και εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Ηλ. Καμπελή, της ΕΑΑΣ Κων. Βλάχο, της ΕΑΑΑ, Ευάγγ. Καπετάνο, του Συνδέσμου Εφέδρων Απ. Βερέμη, των Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Βασ. Διβάνη, του Συλλόγου Κυπρίων Ντίνο Αυγουστή και της Λέσχης Καταδρομέων Ευρ. Νικολακούλη. Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η προϊσταμένη του Εφετείου Λάρισας Χρ. Χαλιαμούρδα, ο Αρχηγός ΤΑ, Θεμ. Μπουρολιάς, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκ. Λιούπας, η αντιδήμαρχος Λάρισας Ρ. Απρίλη, ο διοικητής της 110 ΠΜ Χρ. Κακατάτσης, ο διοικητής της ΠΥΛ Ζ. Μπρούζας, ο επίτιμος Α/ΓΕΑ Βασ. Κλόκοζας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, διοικητές Μονάδων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Χθες βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώθηκε μουσική εκδήλωση, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας, αλλά και της Χορευτικής ομάδας της 1ης Στρατιάς με τον διοικητή του σχηματισμού, Κων. Φλώρο να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων  την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων  Δυνάμεων.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του εορτασμού και της υλοποίησης του θεσμού «ανοιχτά στρατόπεδα», στο Στρατόπεδο «Στγού Νικ. Πλαστήρα» η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη έως αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου κατά τις ώρες από 10:00 έως 14:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass