Ενδοοικογενειακή βία και συνέπειες στα παιδιά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 15:30

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει στις 26 Νοέμβρη στον χώρο των γραφείων του (Δήμητρας 14, 2ος όροφος) από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, ομιλία με θέμα: «Μορφές ενδοοικογενειακής βίας και συνέπειες στα παιδιά- Πολλαπλές διακρίσεις- Δομές και υπηρεσίες στήριξης Γυναικών».

Στην εκδήλωση θα προβληθεί σχετικό βίντεο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των δύο δομών και τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της Λάρισας.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, «η βία κατά των γυναικών συνιστά παγκόσμιο φαινόμενο, που απαντάται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο όλων των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ανάπτυξης, του πληθυσμού, του πολιτισμού ή της θρησκείας τους.

Το φαινόμενο της έμφυλης βίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απειλεί διαρκώς όλες τις γυναίκες, διακυβεύοντας έτσι την ψυχική και τη σωματική ακεραιότητά τους, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας συνολικά.

Ταυτόχρονα, η βία κατά των γυναικών, προσλαμβάνεται ως επιμέρους πτυχή των έμφυλων ανισοτήτων και ερμηνεύεται ως μια μορφή έκφρασης των αναχρονιστικών και στερεοτυπικών μηχανισμών υποτακτικής θέασης των γυναικών.

Σύμφωνα με τον ορισμό που υιοθετήθηκε από την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών, η βία κατά των γυναικών περιλαμβάνει τη σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική και οικονομική βία που ασκείται στο πλαίσιο της οικογένειας, της κοινωνίας, του κράτους. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η βία κατά των γυναικών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα και συνδέεται με το ζήτημα της ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass