Ξάφρισαν το κομπόδεμα 74χρονης

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 15:44

Τις οικονομίες μιας ζωής 74χρονης γυναίκας έκλεψαν άγνωστοι δράστες που προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Οι δύο δράστες βρέθηκαν χθες, νωρίς το μεσημέρι, στο σπίτι της 74χρονης σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ.

Ένας από τους δύο δράστες, που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τα μειωμένα αντανακλαστικά των ηλικιωμένων τούς προσεγγίζουν προσποιούμενοι άλλοτε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, άλλοτε τους εφοριακούς και άλλοτε τους πλανόδιους πωλητές όπου ο ένας εκ των δύο δραστών απασχολεί το υποψήφιο θύμα ανοίγοντας συζήτηση μαζί του και την ίδια ώρα ο δεύτερος αναζητεί στα υπνοδωμάτια χρήματα και χρυσαφικά.

Οι δράστες εκμεταλλεύονται επίσης το γεγονός ότι αρκετοί ηλικιωμένοι, παρά τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας, ειδικά στην περιφέρεια, για τους δικούς τους λόγους διατηρούν στα σπίτια τους μεγάλα χρηματικά ποσά αντί να τα διατηρήσουν σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Με το κόλπο της ΔΕΗ, οι δράστες τονίζουν προς τους ηλικιωμένους πως θα εισέλθουν στα σπίτια τους, προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και την ίδια ώρα τούς ζητούν να βγάλουν έξω από το σπίτι όσα χρήματα και χρυσαφικά έχουν για να μην καταστραφούν από ενδεχόμενη «έκρηξη» την ώρα της επανασύνδεσης του ρεύματος. Σε πολλές περιπτώσεις, ηλικιωμένοι όχι μόνο έχουν πιστέψει τους δράστες, αλλά παραδίδουν κιόλας τα χρήματα για να τα μεταφέρουν στο αυτοκίνητό τους για λόγους «ασφαλείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass