«Μικρότερες οι εορταστικές άδειες των στρατευμένων»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2019 15:28

Στις ημέρες άδειας των στρατευμένων για την εορταστική περίοδο αναφέρονται βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αμυνας.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση «σύμφωνα με τις ημερομηνίες των γκρουπ αδειών που γνωστοποιήθηκαν στους στρατευμένους για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς, το σύνολο των ημερών άδειας είναι μειωμένο κατά δύο ημέρες σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

 Ειδικά οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους στις παραμεθόριες περιοχές, όπως ο νομός Έβρου και αρκετά από τα νησιά, αναγκάζονται σε πολύωρες μετακινήσεις για να βρεθούν στον τόπο διαμονής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν συνολικά έως και μία ημέρα από τις άδειές τους στις μετακινήσεις.

 Επιπλέον, όσοι κάνουν χρήση της κατάστασης επιβίβασης που δικαιούνται, δηλαδή της δωρεάν μετακίνησης, είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν τα φθηνότερα μέσα μεταφοράς, τα οποία ως γνωστόν είναι και πιο αργά.

Ερωτάται ο Υπουργός, αν προτίθεται η Κυβέρνηση να χορηγήσει στους στρατευμένους επιπλέον ημέρες μετάβασης και επιστροφής, κάτι που ίσχυε και στο παρελθόν» καταλήγουν οι βουλευτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass