ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Εγκαινιάζεται Ναός της Αγίας Παρασκευής

Δημοσίευση: 23 Νοε 2019 17:09

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα θα τελεσθούν σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, στο υπόγειο του ι.ν. του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.


Τα ιερά εγκαίνια ενός ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις. Αποτελεί μεγάλη ευλογία η συμμετοχή στην ακολουθία των Εγκαινίων, στην οποία σπάνια μπορεί κανείς να παρευρεθεί. Χθες το απόγευμα έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας (15ου αι.) από την Ιερά Μονή Κομνηνείου και Αγίου Δημητρίου Στομίου Λαρίσης και ακολούθησε ο μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος χειροτόνησε τιμής ένεκεν σε πρωτοπρεσβύτερους τους ιερείς του ναού π. Γεώργιο Γκέκα και π. Κωνσταντίνο Μαραγκόζη.
Σήμερα Σάββατο η τελετή των Ιερών Εγκαινίων και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Από αύριο Κυριακή έως και το Σάββατο 30η Νοεμβρίου θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Η Ιερά εικόνα θα αναχωρήσει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. αμέσως μετά την ιερά παράκληση. Ο ναός θα παραμένει ανοιχτά καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass