Εγκαινιάστηκε ο ναός της Αγίας Παρασκευής

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2019 15:22

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία τελέσθηκαν χθες υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τα εγκαίνια του ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαρίσης, που βρίσκεται στο υπόγειο του Αγίου Χαραλάμπους στη συνοικία Ιπποκράτη.

Παρουσία πλήθους πιστών και με τη δέουσα κατάνυξη και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε αρχικά ο όρθρος και εν συνεχεία η τελετή των εγκαινίων. Ακολούθησε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Τα Ιερά Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιότατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα, τα οποία εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθίας της υποδοχής των λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού και χειροθέτησε Πρωτοπρεςβυτέρους τους εφημερίους του ενοριακού ναού Αγίου Χαραλάμπους, π. Κωνσταντίνο Μαραγκόζη και π. Γεώργιο Γκέκα. Ιδιαίτερη λαμπρότητα στην ακολουθία προσέδωσε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Κομνήνειο Ιερά Μονή, την οποία προσεκόμισε προς ευλογία όλης της πόλεως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Πολύκαρπος Σαρμανιώτης, ενώ η φιλαρμονική του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης με την πνευματική καθοδήγηση του π. Νικηφόρου Κοντογιάννη παιάνισε χαρμόσυνα εμβατήρια.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε τη σπουδαιότητα της Ακολουθίας των Εγκαινίων ενός ναού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν προκειμένου όλοι μας να χαιρόμασθε αυτόν τον ιερό χώρο μέσα στην ευλογημένη πόλη μας. Από σήμερα Κυριακή έως και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, την οποία υποδέχθηκε χθες η Λάρισα, θα αναχωρήσει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί αμέσως μετά την ιερά παράκληση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass