Η Λάρισα τίμησε την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Χθες με δοξολογία στον Αγ. Αχίλλειο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 21:46

Μεγαλοπρεπής ήταν και ο φετινός εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στη Λάρισα.

Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στην εθνική αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941 – 1944. Χθες το πρωί στη Λάρισα, ο εορτασμός ξεκίνησε με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου και στη συνέχεια η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων-Πλατανουλίων κ. Χρυσούλα Κακανούλη μίλησε για την ιστορία της Θεσσαλικής Εθνικής Αντίστασης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και φορείς.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Εξάλλου με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Σπηλιωτών «Ο Κίσσαβος», διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας (Ιουστινιανού 42) υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Στην εκδήλωση θα υπάρξει σύντομη αναφορά στην καθιέρωση του Πανελλήνιου ετήσιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, στην επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου και θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Κ. Καλογιάννης με τίτλο: «Η μάχη της Σπηλιάς Κισσάβου στις 26 Μαρτίου 1944». Για το ιστορικό του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης θα μιλήσει ο ταμίας του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου κ. Στέφανος Παπαγεωργίου, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Παύλος Λάλος. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Ζιάνας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass