Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Νοε 2019 15:08

Διπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός έργων της ΑΕΝΟΛ

Επιπλέον έργα ύψους 2.033.650 ευρώ σε ΟΤΑ και Φορείς της ΠΕ Λάρισας εγκρίθηκαν με την Υπερδέσμευση στο Πρόγραμμα CLLD Leader της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. σύμφωνα με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Το ποσό της υπερδέσμευσης έρχεται να συμπληρώσει το αρχικά εγκεκριμένο ποσό των 2.160.000 ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για έργα που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Λάρισας να διαμορφώνεται στο ποσό των 4.193.650 ευρώ και τελικά την ένταξη όλων των θετικά αξιολογημένων Έργων Δημόσιου Χαρακτήρα, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD Leader.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.) κ. Λευτέρης Φουρκιώτης επισήμανε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που εγκρίθηκε το αίτημά μας για υπερδέσμευση και τελικά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προς υλοποίηση όλα τα θετικά αξιολογημένα έργα των Δήμων και των άλλων Φορέων της ΠΕ Λάρισας”. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους δημάρχους και τους άλλους φορείς για την υπομονή τους και τόνισε ότι “η εταιρεία θα προχωρήσει σύντομα τη διαδικασία έκδοσης Αποφάσεων Ένταξης των Έργων στο Τοπικό Πρόγραμμα και την υπογραφή Συμβάσεων με τους Δικαιούχους”.

Μεταξύ άλλων τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι τα ακόλουθα:

- Παιδικοί Σταθμοί σε Ελασσόνα και Πυργετό.

- Αναβάθμιση παιδικών χαρών σε Βελίκα (θέση Πλατάνια) και στον οικισμό Κουλούρι της Κοιλάδας.

- Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Αγιάς.

- Ανάπλαση του παλιών Δημοτικών Σχολείων Αμπελειάς και Κοκκινοπηλού.

- Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στον Αμπελώνα.

- Αποπεράτωση του δημοτικού καταστήματος Ανάβρας για πολιτιστική χρήση.

- Υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

--------------------------------------------

 

Αγροτικές συσκέψεις από την ΕΟΑΣΝΛ

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι αγροτικοί σύλλογοι, οι επιτροπές αγώνα, καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα για να οργανώσουν τα αγωνιστικά συλλαλητήρια με τρακτέρ υλοποιώντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα στην πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά. Σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Βασιλί Φαρσάλων και αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στον Πλατύκαμπο, στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

--------------------------------------------

 

Ερώτηση Βελόπουλου για τη σύνδεση οδού Βόλου – Βιοκαρπέτ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τον οδικό δακτύλιο της Λάρισας και τη σύνδεση οδού Βόλου - Βιοκαρπέτ. Ο υπουργός ερωτάται εάν προτίθεται να υλοποιήσει τις προτάσεις των πολιτών της οδού Βόλου, πότε θα ολοκληρωθεί ο δακτύλιος της Λάρισας και πότε θα υλοποιηθεί η σύνδεση οδού Βόλου - Βιοκαρπέτ.

--------------------------------------------

 

Ανοιχτή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ σήμερα στη Νίκαια

Σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ τα μέλη και τους φίλους του, σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο καφέ ‘’ΗΔΙΣΤΟΝ’’ στην πλατεία της Νίκαιας, με ομιλητή τον Κώστα Ξυνογαλά μέλος της Κ. Ε. του κόμματος .

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύσσει το κόμμα εν όψει του 3ου συνεδρίου. «Παίρνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια μας - δημιουργούμε και επαναθεμελιώνουμε ένα κόμμα μαζικό ανοιχτό ριζοσπαστικό. Για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφραστής της πιο πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας», τονίζουν οι οργανωτές της εκδήλωσης.

--------------------------------------------

 

Συνέλευση Επαγγελματιών Οδηγών

Eκτακτη γενική συνέλευση οργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας σήμερα Πέμπτη στις 18.30 σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με θέματα: Αναπτυξιακός Νόμος και οι συνέπειές του στους εργαζόμενους του κλάδου. Το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και η απάντησή μας το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass