Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 15:00

Αγρυπνίες σε ναούς

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο σήμερα στις 8 μ.μ. για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Επίσης ιερά κατανυκτική αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης Λαρίσης μεθαύριο Τρίτη το βράδυ από τις 9:00 έως τις 12:30. Το κοινό θα εξυπηρετείται με το Αστικό Νο 1.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Εξάλλου, κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου σήμερα από τις 8:30 μ.μ. έως 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η αρτοκλασία, θείον κήρυγμα και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

ΣΤΗΝ ΟΣΣΑ

Τέλος, αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Όσσας, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, προς τιμήν του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου.

---------------------------

 Πανηγυρίζει ο Αγ. Πορφύριος στον Αμπελώνα

Με θρησκευτική ευλάβεια τιμώνται στην πόλη του Αμπελώνα οι Απόστολος Ανδρέας ο πρωτόκλητος και Άγιος Πορφύριος στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο πρώην Κοιμητήριο, δωρεά της οικογένειας Αρχοντή. Συγκεκριμένα, προχθές Παρασκευή 29 Νοεμβρίου παραμονή της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, στις 5 το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός, ενώ χθες Σάββατο, ανήμερα της γιορτής Θεία λειτουργία με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα, από τον αρχιερατικό επίτροπο Αμπελώνα πρωτ. Νεκτάριο Φωκίδη. Σήμερα παραμονή της γιορτής του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα, ενώ ανήμερα αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα τελεστεί Θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

---------------------------

Δωροέκθεση Συλλόγου «Πορεία Αγάπης»

Σε εξέλιξη είναι η χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση που διοργανώνει και φέτος ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης». Το μπαζάρ που διεξάγεται στον χώρο των γραφείων του συλλόγου (Ηπείρου 79-83,τηλ. 2410-610.319), από 10:30-14.00 και 6 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.) θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου. Σήμερα θα λειτουργήσει από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της δωροέκθεσης θα γίνεται σχετική ενημέρωση για το έργο και τη βοήθεια της «Πορείας Αγάπης» προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αφρικής και του κόσμου γενικότερα.

---------------------------

Πανηγυρική λειτουργία στον Αγ. Νικόλαο Ανατολής

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανατολής Αγιάς, στον επάνω μαχαλά, πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Χρήστο Κυριοζόπουλο και με άρχοντα ιεροψάλτη τον κ. Κομήτσα Ρίζο. Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν στην Ανατολή με μισθωμένο πούλμαν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2410-289.648 και 6936-735.292 (Ασπασία Δουλμέ).

---------------------------

Σαρανταλείτουργο στον Αγιο Αχίλλιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελείται Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Αγιο Αχίλλιο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.

---------------------------

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Σήμερα στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον Αρχιμ. π. Χρύσανθο Μαργαρίτη ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως με θέμα «Γνωρίζω τον εαυτό μου;». Μετά την ομιλία ο π. Χρύσανθος θα ενημερώσει το ακροατήριο με προβολές για την πορεία του ιεραποστολικού έργου στην Κανάνγκα του Κονγκό, όπου κατά καιρούς μεταβαίνει και βοηθάει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass