Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική καταστολή

ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 20:07

Εκατοντάδες αναρχικοί, με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, διαμαρτυρήθηκαν χθες το απόγευμα για την κρατική καταστολή, με αφορμή και τη συμπλήρωση 11 χρόνων από την 6η Δεκεμβρίου 2008 όπου ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Μέλη της αναρχικής κατάληψης «Palmares», που εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Νοέμβριο από το κτίριο της Ηλιοδώρου στην Τρίγωνη πλατεία, κατήγγειλαν επίσης την «κεντρική πολιτική της Ν.Δ. που με τη ρητορεία του «Νόμος και Τάξη» και την πρακτική της ισοπεδωτικής καταστολής, εδώ και καιρό χτυπά το καταληψιακό κίνημα στην Αθήνα». Για να προσθέσουν πως «τόσο στη Λάρισα όσο και στην Αθήνα η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η εξής: Πάταξη του ό,τι αντιβαίνει στην επίπλαστη «κανονικότητα της ταξικής βαρβαρότητας και των κοινωνικών διαχωρισμών» χτυπιέται και καταστέλλεται. Στον βωμό της κερδοσκοπίας τους και των μαξιμαλιστικών τους βλέψεων δεν χωράει τίποτα διαφορετικό, τίποτα ελεύθερο, τίποτα ακηδεμόνευτο». Στη συγκέντρωση που έγινε χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου συμμετείχαν επίσης το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass