Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2019 15:27

Απέχουν οι δικηγόροι αύριο και μεθαύριο

Απέχουν από τα καθήκοντά τους αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι της Λάρισας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και την υποχρέωση εγγραφής ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση.

Σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου - που υπογράφουν η πρόεδρος Νικολέττα Μπασδέκη και ο γ.γ. Ανδρέας Ανδριτσόπουλος- αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 10/12/19 και την Τετάρτη 11/12/2019 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, μάλιστα με αναδρομική ισχύ, και την υποχρέωση έγγραφης ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός σύντομου χρονικού διαστήματος για την επανεξέταση της στάσης του σώματος, ενόψει των έως τότε εξελίξεων».

------------------

 

Ημερίδα δασκάλων για το έργο του Κ. Κούμα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» διοργανώνει ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Λαρισαίου Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Κούμα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας με εισηγητές τους κ.κ.:

• Κώστα Σπανό, Δάσκαλο και Εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου»

Μελετώντας επιστολές του Κωνσταντίνου Κούμα.

• Κώστα Πάνο, Φιλόλογο – Ερευνητή.

Μια φωτεινή μορφή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού-Κ.Μ. Κούμας.

• Δημοσθένη Χατζηλέλεκα, Δάσκαλο –Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΔΕ Θεσσαλίας

Ο υψηλός επιστημονικός λόγος του Κωνσταντίνου Κούμα.

------------------

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λάρισα για «την εργασιακή ζούγκλα»

Αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, οργανώνεται από το ΚΚΕ της Λάρισας συζήτηση με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος για την Εργατική Δουλειά, σε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας».  

------------------

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Εκδήλωση με Ν. Λυγερό για Γενοκτονία Ποντίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών που τιμάται στις 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα διάλεξη και θεατρική παράσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα (Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα) στις 19.30 μμ.

Η διάλεξη θα έχει θέμα «Από τους γενοκτονημένους λαούς στα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας» με ομιλητή τον Νίκο Λυγερό.

Παράλληλα, η παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του συγγραφέα Νίκου Λυγερού «Πέντε Κινήσεις για μία Σιωπή» από την «Ενωση Θεάτρου» σε σκηνοθεσία Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά.

Την εκδήλωση διοργανώνουν: Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σύλλογος Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ», Ισραηλίτικη Κοινότητα Λάρισας και ο Δήμος Λαρισαίων.

------------------

 

Συλλογή τροφίμων από τον Σύλλογο Φαρμακοποιών

Ενόψει της εορτής της Αγίας Αναστασίας της φαρμακολύτριας, προστάτιδας των φαρμακοποιών και των Χριστουγέννων, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Λάρισας, διενεργεί συλλογή τροφίμων για ευαγή ιδρύματα. Η συλλογή θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου κατά τις ώρες λειτουργίας του (7:30 π.μ. με 3 μ.μ).

Την Κυριακή 22/12/2019 ανήμερα της εορτής της Αγίας Αναστασίας της φαρμακολύτριας θα τελεστεί αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

------------------

 

Μεγάλη ανάγκη για ρούχα και παπούτσια σε προσφυγόπουλα

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ρούχα και παπούτσια για προσφυγόπουλα, ηλικίας από 5 ως 13 ετών, που βρίσκονται στη Λάρισα», ανακοινώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και καλεί όσους επιθυμούν να προφέρουν, από Δευτέρα ως Παρασκευή, τις ώρες 08:00 – 14:00, με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2410-250.708.

------------------

 

Απεργία τραπεζοϋπαλλήλων για τις απολύσεις στην Πειραιώς

ΜΕΘΕΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για μεθαύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου προκήρυξε η ΟΤΟΕ, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Την ίδια μέρα η ΟΤΟΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Αθήνα στη μία το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η δεύτερη τριμερής συνάντηση συμφιλίωσης με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

«Ακόμα και στις χειρότερες μέρες της κρίσης, με αναδιαρθρώσεις που ανέτρεψαν το τοπίο του κλάδου, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κατάφεραν να αποτρέψουν τις απολύσεις, που ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου για τον κλάδο μας. Και όχι τυχαία... Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές «ζαριές» και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας», τονίζει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της.

------------------

 

Κοινοτισμός και άμεση δημοκρατία

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και ο Κοινωνικός Χώρος Para Todos οργανώνουν διήμερο για την αυτονομία, την αποανάπτυξη, τον κοινοτισμό και την άμεση δημοκρατία.

Αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής (πλατεία Ταχυδρομείου) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου των Γιάννη Μπίλλα και Γιώργου Κολέμπα: "Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων: Με το πρόταγμα της αυτονομίας της αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της άμεσης δημοκρατίας".

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μεθαύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 21:00 στον Κοινωνικό Χώρο Para Todos (Φαρμακίδου 4) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: "..Είμαστε εμείς που περιμέναμε και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που ζητάμε..". Κεντρικοί εισηγητές θα είναι οι Γιάννης Μπίλλας και Γιώργος Κολέμπας.

Ο Γιάννης Μπίλλας είναι εκπαιδευτικός/βιοκαλλιεργητής. Ο Γιώργος Κολέμπας είναι εκπαιδευτικός/οικογεωργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass