Drone του ΑΠΘ θα πετάξει στη Θεσσαλία

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 15:26

«Είμαστε σε επαφή με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και την επόμενη περίοδο θα έχουμε πάρα πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε προγράμματα δικών μας, μη επανδρωμένων, με ευρωπαϊκά κονδύλια» τόνισε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προαναγγέλλοντας δοκιμαστική πτήση ελληνικού μη επανδρωμένου (UAV) το καλοκαίρι στη Θεσσαλία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage και, απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο τόνισε μεταξύ άλλων πως «αν παρακολουθείτε τη δική μου δραστηριότητα θα δείτε ότι εδώ και ένα μήνα περίπου έχω εξαγγείλει το πρόγραμμα για το ελληνικό UAV. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την αμερικανική κυβέρνηση για τρία στοιχεία μη επανδρωμένου οχήματος και αναμένουμε μη επανδρωμένα οχήματα Ισραηλινής κατασκευής.

Είμαστε σε επαφή με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και την επόμενη περίοδο θα έχουμε πάρα πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε προγράμματα δικών μας μη επανδρωμένων με ευρωπαϊκά κονδύλια. Το υπουργείο και η πολιτική του ηγεσία θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Έχουμε το ταλέντο, έχουμε το προϊόν της έρευνας, το πρωτότυπο αποτέλεσμα, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, την αμυντική βιομηχανία και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα έχουμε σύντομα το ελληνικό UAV» κατέληξε ο Υπουργός σημειώνοντας ότι ένα πρωτότυπο UAV θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι στη Θεσσαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass