Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 15:15

Διορίζονται 94 δικαστικοί υπάλληλοι

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, διορίζονται 94 επιτυχόντες της 8Κ/2017 προκήρυξης του ΑΣΕΠ σε κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, οι διορισμοί αφορούν στον κλάδο γραμματέων, κατηγορίας ΔΕ, στον τομέα των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας και στον τομέα των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας στα τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια.

===============================

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι: η υποβολή πράξης προς χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων στο «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγκριση παράτασης εργασιών του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Γιάννουλης», σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Κατασκευή γραφείων Γεωτεχνικής Υπηρεσίας», έγκριση συμπληρωματικής κατανομής ποσού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης κ.ά.

===============================

 

Τιμούνται εκτελεσθέντες στο Μεγάλο Μοναστήρι

Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Μοναστηρίου διοργανώνουν εκδήλωση για την 76η Επέτειο από την εκτέλεση των 45 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, αύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Μεγάλο Μοναστήρι.

Θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο μνημείο των πεσόντων.

Ώρα προσέλευσης στην Τ.Κ. Μεγάλου Μοναστηρίου (κοινότητα) στις 9:30 π.μ.

===============================

 

Το προσφυγικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα προβλήματα των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας της Άνω Σωτηρίτσας και στο ΔΟΧΟ Καρίτσας και την επένδυση που προωθεί η Golfin Development στις Νηές Σούρπης του Ν. Μαγνησίας και 23 θέματα της ημερήσιας διάταξης θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης κυριαρχούν το ετήσιο πρόγραμμα προμηθειών και υπηρεσιών όλων των Περ. Ενοτήτων της Περιφέρειας, το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα δράσης - τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η έγκριση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2020, οι πολιτιστικές - θεσμοθετημένες - αθλητικές εκδηλώσεις και ημερίδες- συνέδρια του έτους 2020 Π.Ε. Λάρισας- Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έγκριση προγράμματος συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε εμπορικές εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα για το έτος 2020 και μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διάφορων έργων.

===============================

 

Επιχορηγήσεις για λειτουργία καταφυγίων ζώων

Η χρηματοδότηση περίπου 600.000 ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν σε 120 Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εγκρίθηκε με απόφαση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, με την οποία “προωθείται η βελτίωση των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων” και “διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία”.

Τα ποσά που διατίθενται σε δήμους του νομού είναι: Στον Δήμο Ελασσόνας 299,46 ευρώ, στον Δήμο Κιλελέρ 1.542,25 ευρώ, στον Δήμο Λαρισαίων 8.457,43 ευρώ και στον Δήμο Φαρσάλων 1.488,91 ευρώ.

===============================

 

Εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων

ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι γραπτές εξετάσεις 25 υποψηφίων δικηγόρων της περιφέρειας του Εφετείου Λάρισας. Πρόκειται για τη δεύτερη εξεταστική περίοδο του 2019, ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Οι χθεσινές εξετάσεις αφορούσαν σε Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία, ενώ σήμερα αφορούν σε Αστικό Δίκαιο και Πολιτική Δικονομία, Εμπορικό Δίκαιο. Αύριο Κυριακή οι εξετάσεις αφορούν σε Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία, Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας.

===============================

 

Συνέλευση του Φαρμακευτικού

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας συγκαλείται την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. (και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 7.30 μ.μ.) στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου Λάρισας, Παπακυριαζή 44. Στη διάρκειά της θα συζητηθεί και ψηφιστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2020.

===============================

 

Η Πυροσβεστική τιμά τους προστάτες της

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει και τιμά τη μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων». Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας στη Λάρισα, ενώ νωρίτερα, στις 10 το πρωί, θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

===============================

 

Συνέλευση Ιατρικού Συλλόγου

Την ετήσια γενική συνέλευση των μελών του συγκαλεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Στη συνέλευση θα συζητηθούν τα προβλήματα γιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και θέματα που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ και το ασφαλιστικό.

===============================

 

Δηλώσεις διαχείμασης Μελισσοκόμων μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι όλοι οι μελισσοκόμοι πρέπει το αργότερο μέχρι τις 31/12/2019 να υποβάλουν δήλωση διαχείμασης είτε στο Κέντρο Μελισσοκομίας (Κούμα 4, 2ος όροφος) είτε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λάρισας (Θεοφράστου 27).

Εξαιρούνται οι μελισσοκόμοι που έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο από 01-09-2019 έως 31-12-2019.

Μέσα στον Γενάρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη δράση αντικατάστασης κυψελών 2020 και τη δράση στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας (μετακινήσεις) 2020.

Όσοι δεν έχουν κάνει αίτηση – δήλωση κυψελών διαχείμασης ή δεν έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο στο διάστημα από 1-9 ώς 31-12 2019 δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επιδοτούμενες δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν είτε άμεσα με το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα 2410-533.366 και 2410-249.724 ή με e-mail στο: omse@otenet.gr , info@omse.gr

===============================

 

Πρώην οικοδόμος με προβλήματα υγείας ζητά οικονομική στήριξη

Ανάγκη οικονομικής στήριξης έχει συμπολίτης μας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αδυνατεί να καλύψει το κόστος της αποθεραπείας. Ο 59χρονος Δημοσθένης Γκ., πρώην οικοδόμος, νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης για χρόνια προβλήματα που του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο προ 8 ετών και μετέπειτα επιπλοκές. Τα νοσήλιά του αδυνατεί πλέον να καλύψει από την πενιχρή σύνταξή του. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του Κωνσταντίνα στο τηλ. 6974-730.605.

 

===============================

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μαζί με Εργατικά Σωματεία και την Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ), θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου «Τάκης Τσιόγκας». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο καραγκιόζης οδηγός σχολικού λεωφορείου», έργο του Κοσμά Παναγιώκα, ενώ συγχρόνως θα υπάρχουν και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή καθημερινά, από τις 8:00 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο τηλέφωνο: 2410-250.708.

===============================

 

Αιμοδοσία στη ΔΕΗ

Το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων ΔΕΗ Λάρισας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Αιμοδοσία την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τεχνιτών του κτιρίου της ΔΕΗ Α.Ε. επί της οδού Καρδίτσης και Αμοργού και από ώρα 8 π.μ.

===============================

 

Παραδοσιακό γλέντι στη Δήμητρα Αγιάς

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας διοργανώνει σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου παραδοσιακό γλέντι στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμητρας με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Δημήτρη Μιχαλέ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα Δήμητρας. Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

===============================

 

Απονομή πτυχίων από τον Ερυθρό Σταυρό

Το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνει εκδήλωση απονομής πτυχίων και προαγωγών του Σώματος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών. Η τελετή θα γίνει σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial».

===============================

 

Τα παιδιά της «Φλόγας» πήγαν κινηματογράφο

Την προβολή μιας υπέροχης ταινίας προσέφεραν τα Victoria Cinemas Λάρισας στα παιδιά Πολιτιστικού Σωματείου Ατόμων με αναπηρίες και μη «Η Φλόγα». Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ταινία, το φιλόξενο και μοναδικό περιβάλλον του κινηματογράφου, καθώς και τα εδέσματα που η επιχείρηση τους πρόσφερε. Το Δ.Σ. του Σωματείου ευχαριστεί δημοσίως την επιχείρηση για τη φιλοξενία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass