Συναυλία για τον πόλεμο και την προσφυγιά...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΝΕ ΣΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2019 22:00

«Ας σκεφτούμε, γιατί και πώς φτάνουν αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Όσοι έρχονται στη χώρα μας, έχουν φύγει από τη δική τους γιατί εκεί γίνεται πόλεμος, έφυγαν για να σωθούν και να βρουν ένα καλύτερο αύριο» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ, Παναγιώτης Κοδέλλας με αφορμή την εκδήλωση «συζητάμε και τραγουδάμε για τον πόλεμο και την προσφυγιά» που διοργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο γυμναστήριο του 4ου Λυκείου Λάρισας.

Πλαισιωμένος από το μέλος της ΚΝΕ, Ελεάνα Χασιώτη ο κ. Κοδέλλας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «με τη συναυλία που οργανώνει η ΚΝΕ για τον πόλεμο και την προσφυγιά, θέλουμε να συζητήσουμε αυτό που λίγο πολύ μας απασχολεί όλους σήμερα, το πρόβλημα του πολέμου και το προσφυγικό. Επιλέξαμε τη μουσική ως τρόπο έκφρασης καθώς είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας, διαμορφώνει πρότυπα ειδικά στη νέα γενιά».

Για να προσθέσει πως «από παντού ακούμε να συζητάνε για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, ότι θα γίνουν περισσότεροι σε λίγο καιρό. Απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρας μας, ο ελληνικός λαός έχει δείξει την αλληλεγγύη του, διεκδικεί να μπορούν οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, να ζουν σε ανοιχτούς ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας, να έχουν πρόσβαση σε παιδεία και υγεία. Απομονώνουμε τις ρατσιστικές κραυγές που παρουσιάζουν τους πρόσφυγες σαν εισβολείς κι εγκληματίες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς, αλλά θύματα των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, δεν είναι «σωτήρες» αλλά υπεύθυνοι για τους πολέμους σε μια σειρά χώρες. Από τις βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα μας ορμούν τα βομβαρδιστικά τους για να σπείρουν τον όλεθρο. Είναι αυτοί που στον ανταγωνισμό τους με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βάζουν στη μέση τους λαούς να σκοτωθούν για το ποιοι θα εκμεταλλευτούν τον φυσικό πλούτο κάθε χώρας. Είναι αυτοί που σήμερα ευθύνονται και για τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα που ζει η νεολαία στο πετσί της».

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Εξάλλου το στέλεχος της ΚΝΕ πρόσθεσε ακόμη ότι «στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ» η ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Δοκίμιο ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1949», μεθαύριο στις 8 το βράδυ με ομιλήτρια, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο τριήμερης έκθεσης βιβλίου στον χώρο του Μύλου του Παππά από αύριο Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου. Η έκθεσης θα λειτουργήσει, τη Δευτέρα (από τις 12:30 μέχρι τις 21:30), την Τρίτη (από τις 10:00-21:30) και την Τετάρτη (από τις 9:00 μέχρι τις 21:30).

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass