Πανθεσσαλική σύσκεψη Πολιτικών Συνταξιούχων

ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 22:41

Πανθεσσαλική σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, μετά από πρόσκληση του τοπικού Συλλόγου. Συζητήθηκε ο συντονισμός της δράσης τους για επίλυση των προβλημάτων που

αντιμετωπίζουν και αποφασίστηκαν τα εξής: «Απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου 4387 (Ν. Κατρούγκαλου) όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά η Ν.Δ. και όχι την αναμόρφωση ή την όποια «βελτίωσή του» που μας ετοιμάζουν. Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων ποσών που έγιναν τα 10 συναπτά χρόνια των μνημονίων, τόσο από τις κύριες όσο και από τις επικουρικές συντάξεις μας με νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσει επιτέλους η «βιομηχανία» των προσφυγών στα δικαστήρια. Απαιτούμε την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης (δώρα). Διεκδικούμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μια περίοδο μάλιστα που διατυμπανίζουν πως βγήκαμε από την κρίση και τα μνημόνια. Απαιτούμε και διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με άμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης στα Δημόσια Νοσοκομεία. Το νέο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η Κυβέρνηση αποτελεί εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της με αποτέλεσμα η ασφάλειά μας πλέον να περάσει στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και η συμμετοχή του Κράτους να είναι ανεπαρκής ή και μηδενική. Αυτός είναι ο περίφημος «τρίτος πυλώνας» που διατυμπανίζουν και σκοπό έχει την παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεών μας». Σχετικά με τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.) εκφράστηκε η ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα δράση τόσο της κεντρικής Σ.Ε.Α. όσο και των τοπικών επιτροπών της και τονίστηκε η ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωσή τους. Απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Συνταξιούχους «να πάρουν μαζικά μέρος στο Πανελλήνιο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12.30 μ.μ.». Τέλος, στο περιθώριο της σύσκεψης εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass