Μπαίνουν θεμέλια στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

-ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2019 15:28
Το οικόπεδο στη συνοικία της Τούμπας, όπου θα ανεγερθεί το σχολείο. Σήμερα είναι γεμάτο μπάζα που έχουν πετάξει εργολάβοι Το οικόπεδο στη συνοικία της Τούμπας, όπου θα ανεγερθεί το σχολείο. Σήμερα είναι γεμάτο μπάζα που έχουν πετάξει εργολάβοι

Αρχές του 2020 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στην Τούμπα, σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στον Παιδικό Σταθμό και στην πλατεία της συνοικίας.

Σε συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων, ενέκρινε προσωρινό ανάδοχο του έργου και σύμφωνα με τον πρόεδρό της και αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αθανάσιο Αδαμόπουλο, η υλοποίησή του ξεκινά το 2020, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων παίρνει σάρκα και οστά, ενώ όταν ολοκληρωθεί, οι μαθητές θα πηγαίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο σχολείο τους, καθώς δεν θα χρειάζεται πια να διασχίζουν τη λεωφόρο Καραμανλή (παλιά εθνική οδό), για να μεταβούν στο σχολικό συγκρότημα του 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη συνοικία της Χαραυγής, στις αίθουσες του οποίου φιλοξενείται σήμερα το 24ο Δημοτικό.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του σχολικού κτιρίου ανέρχεται στα 4,23 εκατ. ευρώ και την ένταξή του στον «Φιλόδημο» είχε αιτηθεί ο Δήμος Λαρισαίων, υποβάλλοντας σχετική πρόταση.

Θα ανεγερθεί σε οικόπεδο επί των οδών Ναού και Ανωνύμων, και σύμφωνα με τη μελέτη, θα περιλαμβάνει δέκα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων και γυμναστήριο, αίθουσες για μαθήματα φυσικής, χημείας, πληροφορικής, καλλιτεχνικών, γραφεία διδασκόντων και βιβλιοθήκη.

Θα αναπτυχθεί σε τρεις πτέρυγες. Μία διώροφη με υπόγειο, μία διώροφη χωρίς υπόγειο και μία που αποτελεί την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής, τραπεζαρία με κουζίνα και αποθήκη, κυλικείο, γραφείο δασκάλων, γραφείο διευθυντή, ιατρείο, wc μαθητών, wc δασκάλων και wc ΑμεΑ.

Η είσοδος στο συγκρότημα θα γίνεται κεντρικά σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο και συγκεκριμένα από τα δυτικά και μέσω στεγασμένου ημιυπαίθριου χώρου.

Ο όροφος θα περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα φυσικής, βιβλιοθήκη και ένα μικρό γραφείο. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα είναι μεταλλική και θα περιλαμβάνει σκηνή με παρασκήνια και αποδυτήρια, τουαλέτες ανδρών και γυναικών.

Επίσης έχει προβλεφθεί και ξεχωριστή είσοδος στα παρασκήνια, στα ανατολικά. Συνολικά στη μελέτη περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, καθώς και οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass