Η Ελασσόνα γιόρτασε τη «Μητρόπολη των Εορτών»

ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΜΕΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ *ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΙΡΗΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2019 15:26

«Την πνευματική χαρά και την ουράνια αγαλλίαση που νιώθει ο χριστιανός από τα Χριστούγεννα, δεν μπορεί να τη νιώσει, με κανέναν τρόπο, όποιος τα γιορτάζει μοναχά σαν μία συγκινητική συνήθεια, που είναι δεμένη περισσότερο με τις συνηθισμένες χαρές του κόσμου, με τον χειμώνα, με τα χιόνια, με το ζεστό τζάκι…», έγραφε πριν χρόνια ο Φώτης Κόντογλου.

Και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συμπλήρωνε με τη γραφίδα του: «Τα Χριστούγεννα είναι η γλυκύτατη και συγκινητικωτάτη και ανέκαθεν εθεωρήθη ως οικογενειακή κατ΄ εξοχήν εορτή».

«Χριστός γεννάται, δοξάσατε! Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε! Χριστός επί γης, υψώθητε!», και με την καθιερωμένη θεία κατάνυξη, με μηνύματα για την ειρήνη, αλλά και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής γιορτάστηκε η «Μητρόπολη των Εορτών», τα Χριστούγεννα και στην επαρχία Ελασσόνας.

Στην πανηγυρική Λειτουργία της Γεννήσεως του Σωτήρος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησε μαζί του ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος

Ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ανέγνωσε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει:

«Όλοι οι άνθρωποι επιζητούμε και εξυμνούμε την ειρήνη, όλοι θέλουμε να επικρατεί γύρω μας, στον κόσμο ολόκληρο. Ωστόσο δεν εργαζόμαστε πάντοτε για την επικράτησή της. Και όχι μόνο αυτό. Συχνά και πολλοί, αντί για την ειρήνη υπηρετούμε τις συγκρούσεις, τις αντιπαραθέσεις, την αναστάτωση, τον πόλεμο. Ανάμεσα στους ανθρώπους, στις οικογένειες, στις κοινωνίες, στους λαούς. Καθημερινά όλοι μας διαπιστώνουμε την απουσία της ειρήνης στην συμπεριφορά και ζωή των περισσοτέρων.

Ας επικαλούμαστε τον άρχοντα της ειρήνης, τον Ιησού Χριστό, να πορευόμαστε με ειρήνη στη ζωή μας, να ειρηνεύουμε μεταξύ μας και ας τον παρακαλούμε να έλθει η εποχή που η ειρήνη Του να επικρατήσει σ’ ολόκληρο τον κόσμο…».

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρευρέθηκαν:

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ. Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι κ. Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Ιωάν. Νάνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ. Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κων. Έξαρχος, Δημ. Παπαδημόπουλος, Κατ. Σερετίδου – Ζηρδέλη, Αν. Σερετίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου διαμερίσματος Ελασσόνας κ. Β. Μουλτσιάς, ο αναπληρ. διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Αστ. Δημουλάς, ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Θ. Ζηρδέλης, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass