Ηχοπετάσματα στις γραμμές του ΟΣΕ

ΖΗΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2019 22:02
Από τη σύσκεψη στα γραφεία του ΟΣΕ, με τους κ. Αγοραστό, Σπηλιόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες Από τη σύσκεψη στα γραφεία του ΟΣΕ, με τους κ. Αγοραστό, Σπηλιόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες

Την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου που διασχίζει τη Λάρισα ζητά από τη διοίκηση του ΟΣΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και δη εκείνων που κατοικούν σε συνοικίες που διασχίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο κ. Αγοραστός μετά από σύσκεψη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο απέστειλε επιστολή σημειώνοντας το «αίτημα τοποθέτησης ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της πόλεως της Λάρισας».

Η σύσκεψη έγινε προχθές στο γραφείο του κ. Σπηλιόπουλου στον ΟΣΕ, στην Αθήνα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού και της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταυρούλας Καρρά.

Με τον κ. Αγοραστό να διευκρινίζει στην «Ε» πως το αίτημα για τα ηχοπετάσματα «αποτελεί ένα αίτημα που εντάσσεται στα άμεσα εφικτά ως προς την υλοποίησή του και στοχεύει στο να θωρακιστούν και να ασφαλιστούν οι γραμμές μέσα στις κατοικημένες περιοχές της Λάρισας» παράλληλα με τις χρόνιες διεκδικήσεις για υπογείωση των γραμμών κ.λπ.

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην επιστολή Αγοραστού προς τον πρόεδρο του ΟΣΕ «αιτούμαστε για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων εκατέρωθεν των γραμμών σε μήκος περίπου 9.500 m (4.750 m x 2), δηλαδή σε όλο το μήκος εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας».

«Τα ηχοπετάσματα, ως γνωστόν, προσφέρουν πολύ καλή προστασία στο ανθρωπογενές περιβάλλον, που στη συγκεκριμένη περίπτωση γειτνιάζει άμεσα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, έναντι του θορύβου από τις συχνές διελεύσεις των συρμών. Επιπλέον, θεωρούμε ότι τα ηχοπετάσματα μπορούν να λειτουργήσουν με διττό τρόπο και να καλύψουν και την έλλειψη περίφραξης σε πολλά τμήματα εντός του κατοικημένου ιστού της πόλης ή τη μη συντηρημένη επαρκώς (λόγω συχνών βανδαλισμών) περίφραξη, που, όπως σας είναι γνωστό, έχει οδηγήσει πολλές φορές σε δυστυχήματα όπου εμπλέκονται παιδιά, καθώς οι γραμμές δεν προφυλάσσονται επαρκώς.

Επιπροσθέτως, η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων θα μπορούσε να λύσει και το πρόβλημα της διαρκούς ανάγκης για συντήρηση της όποιας περίφραξης, καθώς πρόκειται για πολύ πιο στιβαρή κατασκευή, η οποία δεν καταστρέφεται τόσο εύκολα, ούτε μπορεί να υπερπηδηθεί, πιθανόν, από κάποιο παιδί.

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της πόλης της Λάρισας θα εμφανίσει μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη για τον Ο.Σ.Ε., καθώς θα μηδενιστούν οι δαπάνες που ξοδεύονται στη διαρκή ανάγκη για συντήρηση, αλλά και φύλαξη των περιφράξεων.

Ωστόσο, ιδιαιτέρως σημαντικά οφέλη θα προκύψουν για την πόλη της Λάρισας, αλλά και για τους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τις γραμμές, καθώς θα οδηγήσει σε σημαντική αναβάθμιση των περιοχών αυτών που μέχρι σήμερα είναι αρκετά υποβαθμισμένες, εξαιτίας και της διέλευσης των γραμμών από αυτές» καταλήγει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass