ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Εργα διευθέτησης χειμάρρων

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2019 22:00

Στην αποκατάσταση και προστασία των πρανών σε διάφορες θέσεις χειμάρρων μέσα στα όρια του Δήμου Αγιάς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των ρεμάτων, έργα απαραίτητα, όπως κατέδειξαν πρόσφατα τα πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ταυτόχρονα η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων ολοκληρώνεται έως τον Απρίλιο, με στόχο την προστασία της κοίτης τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί.

Σύμφωνα με τη μελέτη που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού προυπολογισμού 1,7 εκατ ευρώ τα έργα που κατασκευάζονται είναι: Καθαρισμός κοίτης ρεμάτων, κατασκευή περιμετρικών τοίχων προστασίας του αντλιοστασίου λυμάτων που βρίσκεται παράπλευρα της εκβολής του ρέματος Βελίκας (Ηλεκτρολόγων), αποκατάσταση διάβρωσης σε θέση της όχθης του Πηνειού ποταμού κοντά στον οικισμό του Παλαιόπυργου. Στο σημείο αυτό σημειώθηκαν διαβρώσεις στα καλλιεργήσιμα γειτονικά εδάφη της κοίτης. Η λεπτόκοκκη φύση των εδαφών αυτών τα καθιστά πολύ ευαίσθητα στη διάβρωση. Στο τεχνικό έργο οδοποιίας που βρίσκεται στη θέση «Παναγία» της ΤΚ Σωτηρίτσας, έχει υποσκαφτεί η θεμελίωση στη μία πλευρά και έχει πληρωθεί το τεχνικό με φερτά υλικά. Απαιτείται πλήρωση με ογκόλιθους (30 m3) στη βάση του τεχνικού και αποκατάσταση του πρανούς στήριξης. Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες για το καθάρισμα του τεχνικού από τις προσχώσεις.

Οι θέσεις επέμβασης κατασκευής συρματοκιβωτίων και καθαρισμών ρεμάτων, συνολικού μήκους 2.400 μ. είναι οι παρακάτω: Ρέμα Πλατανιά, Ηλεκτρολόγων, Δεληκούστα, Μαριάς, Παλιουριάς, Καλυψώ (Κόκκινο Νερό) και Στομίου.

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass