Μηνύματα για αξιοποίηση του χρόνου

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: ΤΟ 2020 ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2020 22:06

Μηνύματα για το πολύτιμο του χρόνου με προτροπές για την αξιοποίησή του, στην καθιερωμένη επίσημη και λαμπρή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την 1η του νέου έτους, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Στις προχθεσινές θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Γεροφάκας και π. Νικόλαος Πνευματικός.

Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε επίκαιρα μηνύματα:

«Υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς το νέο έτος. Η είσοδος στο νέο έτος να είναι από Θεού ευλογημένη, να είναι έτος που θα μας δοθεί χρόνος και ευκαιρίες όλοι να δούμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να προγραμματίσουμε νέες πρωτοβουλίες και δράσεις, να γίνουμε καλύτεροι. Ο χρόνος είναι μία δωρεά του Θεού στη ζωή μας. Και βέβαια είναι κάτι το ασαφές και το αβέβαιο. Όλοι μας πορευόμαστε μέσα στην αιωνιότητα. Οι ημέρες και ο χρόνος έγιναν για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων.

Ο νέος χρόνος είναι μια ευκαιρία για εσωτερική ανασκόπηση, για να δούμε τα σφάλματά μας, για να δούμε πού φταίξαμε, για να αξιολογήσουμε τα όσα θετικά προέκυψαν τον χρόνο που έφυγε, για να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις, για να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και μας δίδεται η ευκαιρία να τον αξιοποιήσουμε. Να μην ξεχνούμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε. Βέβαια, οι ευχές είναι καλές, αλλά χρειάζεται συνεχής φροντίδα και εργασία από όλους μας.

Να είναι έτος με αγάπη και ελπίδα, με υγεία ψυχική και σωματική, με πρόοδο, με συνεργασία, με λιγότερες καταστροφές και ταραχές, με την πολυπόθητη ειρήνη. Ευχόμεθα το 2020 να είναι ένα έτος χωρίς πειρασμούς, με λιγότερα προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Χαρίτων πλαισιωμένος από τους κληρικούς και αρκετά παιδιά ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού, τηρώντας το έθιμο.

Μετά τη Δοξολογία «άνοιξαν οι πόρτες» στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και συνεχίζοντας το έθιμο του προκατόχου του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου (…είχε τα ονομαστήριά του την πρώτη μέρα του χρόνου), ο κ. Χαρίτων δέχθηκε ευχές για το νέο έτος από τις αρχές και τον κόσμο, ως ένα ευλαβικό «μνημόσυνο» του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Βασιλείου.

Στις φετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν η βουλευτής κ. Στέλλα Μπίζιου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθ. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ. Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι κ. Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ιωάν. Νάνος, Γεώργ. Κατσιούρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ. Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρ. Πιτένης, Δημ. Παπαδημόπουλος, Αικατ. Σερετίδου – Ζηρδέλη, Αστ. Στούπας, Αν. Σερετίδης, ο πρόεδρος του διαμερίσματος Ελασσόνας κ. Β. Μουλτσιάς, ο πρ. βουλευτής κ. Ι. Παπαδημόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, ο υπαστυνόμος κ. Αστ. Δημουλάς, ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Θ. Ζηρδέλης, διευθυντές υπηρεσιών, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass