Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα προσφυγόπουλα

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΣΤΙΑ»

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2020 15:24

Γιορτή για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – «ΕΣΤΙΑ», διοργάνωσε το προσωπικό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιό της προσφέρθηκαν δώρα και παιχνίδια στα παιδιά από τις προσφυγικές οικογένειες της Λάρισας, τα οποία δώρισε η γερμανική εθελοντική οργάνωση «Liebe Im Karton».

Εκτός από τις οικογένειες και το προσωπικό του «Εστία», στη Λάρισα, το «παρών» στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., κ. Κωνσταντίνος Ρεβήσιος, οι οποίοι μίλησαν στους παρευρεθέντες ευχόμενοι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., κ. Πόπη Καφαλή.

Παρευρέθηκε επίσης η διευθύντρια των ΚΑΠΗ, κ. Βάσω Γιαννίκη, μαζί με το προσωπικό της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, οι εθελοντές κ.κ. Κουσιώρας και Βάντα Ζαχαρακοπούλου, που ανέλαβαν τον ρόλο της φωτογράφισης και του Αγίου Βασίλη, αντίστοιχα.

Τη γιορτινή νότα συμπλήρωσαν τα παραδοσιακά εορταστικά γλυκά που ετοίμασαν οι μητέρες των προσφυγόπουλων, φέρνοντας στη Λάρισα γεύσεις από τις πατρίδες τους.

Τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν, αντάλλαξαν ευχές και αποχαιρέτησαν το 2019.

Να σημειωθεί ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνεργάζεται με την ελληνική Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – «Eστία», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» έχει ως σκοπό του την προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας.

Μέχρι σήμερα, η Λάρισα έχει προσφέρει στέγαση και υποστήριξη σε περισσότερους από 400 πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο από τη Συρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass