Νέο πάρκινγκ στην οδό Καλλιθέας

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ * ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΡΑΝΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 22:04

Την κατασκευή νέου, υπόγειου και υπέργειου χώρου στάθμευσης στη θέση όπου σήμερα βρίσκεται το υπαίθριο και ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ επί της παραπήνειας οδού Καλλιθέας (σ.σ. στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης) εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων.

Ο κ. Καλογιάννης εκτός από την κατασκευή του νέου χώρου στάθμευσης στην οδό Καλλιθέας ανακοίνωσε και την πρόθεση του Δήμου να διερευνήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου στάθμευσης και στο πρανές του λόφου του Φρουρίου (σ.σ. από την πλευρά της οδού Γεωργιάδου) που, σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη στάθμευση που προβλέπει 1.170 θέσεις, αναμένεται να αμβλύνουν το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο μετά και την επέκταση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Η τελετή που έγινε στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου – καθώς στο Προσκήνιο Πολιτισμού συνεχίζονται οι εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου - ξεκίνησε με τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. κ. Ιερώνυμο να ευλογεί την πίτα ευχόμενος παράλληλα «το 2020 να καλλιεργήσει και να εμβαθύνει το κλίμα αμοιβαίας αναγνώρισης, αμοιβαίου σεβασμού των θεσμών μεταξύ τους και των εκπροσώπων τους, έτσι ώστε η μεταξύ μας συνεργασία να είναι αφορμή προόδου για τη Λάρισα».

Ο κ. Καλογιάννης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό και μετά από έναν σύντομο απολογισμό για το 2019 ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για να αμβλυνθεί το πρόβλημα της στάθμευσης με αφορμή και τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που θα επεκταθούν στο κέντρο της πόλης.

Αρχικά ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 «αποτέλεσε μια σαφή εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης, πενταετούς περιόδου». Για να τονίσει πως «σε μια 15ετία η Λάρισα θα είναι μια διαφορετική πόλη σε ό,τι αφορά στο αστικό της περιβάλλον, αλλά και στην κουλτούρα της που πρέπει να αλλάξει, καθώς πρέπει να σεβόμαστε τον κοινόχρηστο χώρο».

«Η αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος, δεν αφορά μόνο στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο, αλλά και στην αντικατάσταση των παλαιών με νέο δίκτυο ύδρευσης στο 100% των συνοικιών, έργο που ολοκληρώνεται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων».

Για να διευκρινίσει λέγοντας ότι «η αναμόρφωση δρόμων όπως, μεταξύ άλλων, η Ηλιοδώρου, η Κολοκοτρώνη, η Κοραή, η Κατσώνη κ.ά. θα αλλάξουν τη φιλοσοφία της πόλης. Τα έργα ταλαιπωρούν τους συμπολίτες και για την άμβλυνση του προβλήματος της στάθμευσης εξελίσσεται το έργο της ελεγχόμενης στάθμευσης που προβλέπει 1.170 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο.

Στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένα τα περιφερειακά πάρκινγκ και δύο μεγάλα έργα. Το πρώτο αφορά στην κατασκευή ενός υπόγειου και υπέργειου πάρκινγκ στην οδό Καλλιθέας, στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, που σήμερα λειτουργεί ως απλό πάρκινγκ. Το δεύτερο αφορά στη διερεύνηση της πιθανής δημιουργία πάρκινγκ στο πρανές του Φρουρίου» ολοκλήρωσε ο κ. Καλογιάννης που ανακοίνωσε τέλος την απουσία του τον επόμενο μήνα από τα δημαρχικά του καθήκοντα, καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με αφορμή πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση του.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass