ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Από τον Τιταρήσιο στα σπίτια ο Σταυρός

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 15:32

Και στον Τύρναβο με σεβασμό στη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης και με θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια.

Χθες Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου ιερουργούντων του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Μπλέτσα και του αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Μαντά, αλλά και στους ενοριακούς ναούς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια ιερός κλήρος, επίσημοι και πολίτες με πομπή κατευθύνθηκαν στην πέτρινη γέφυρα του Τιταρήσιου όπου εψάλη το απολυτίκιο των Θεοφανείων. Αμέσως μετά οι ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης και ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καλκούλης έριξαν τον τίμιο σταυρό στα παγωμένα και γάργαρα νερά του ποταμού. Με τη ρίψη του σταυρού περίπου δέκα νεαροί αθίγγανοι από τον καταυλισμό αθιγγάνων Τυρνάβου έπεσαν στα νερά του Τιταρήσιου για να πιάσουν τον σταυρό. Ενας από αυτούς ήταν ευλογημένος, ο Χαράλαμπος Γκαραγκούνης ο οποίος και μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων, τηρώντας το έθιμο περιέφερε τον σταυρό στα καταστήματα και τα σπίτια του Τυρνάβου. Στην τελετή κατάδυσης του σταυρού φέτος συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από πολλούς πιστούς.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, οι υποδιοικητές του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γεώργιος Πατσιαούρας και Ζήσης Θάνος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Γκάτσος, Γιώργος Σακούτσιος, Χριστόφορος Κατσαρός, o επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας κ. Σάμερ - Αθανάσιος Αμάρι, οι πρώην δήμαρχοι κ. Δημήτρης Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας και Νίκος Μαλάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φανή Μπίλιου και Δημήτρης Ζώης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελεστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Νίκος Ζαχαρακούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κώστας Πετμεζάς κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass