Καλογιάννης «καρφώνει» Νασιακόπουλο για τον ΦΟΔΣΑ

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙ ΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ * «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 22:15

Με βολές του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη κατά του προέδρου της Π.Ε.Δ. κ. Θανάση Νασιακόπουλου και σε αναμονή διευκρινίσεων που ζητείται να δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τα όσα προβλέπονται από το νέο νομικό πλαίσιο για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, αποσύρθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων το θέμα ορισμού εκ νέου εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας.

Την απόσυρση του θέματος και τη μετάθεσή του σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε ο κ. Καλογιάννης, υποστηρίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ οδηγήθηκε σε διαδικασία συγκρότησης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, δεδομένου ότι προέκυψαν ζητήματα με το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου ορίστηκαν τα μέλη του και ως εκ τούτου έχουν σταλεί σχετικά ερωτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία όμως επειδή δεν έχουν απαντηθεί ακόμη, δεν γίνεται δυνατό να προχωρήσει η διαδικασία ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων.

Μάλιστα τόνισε, ότι σε επαφή του με τον υπουργό Εσωτερικών ζήτησε την επίσπευση των αποφάσεών του, καθότι ο ΦΟΔΣΑ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, παραμένοντας χωρίς Δ.Σ.

Ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ακόμη ότι πέραν των εγγράφων που στάλθηκαν στο Υπουργείο, σχετικά με αυτό το θέμα, υπήρξαν και προσωπικές επαφές άλλων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον υπουργό Εσωτερικών, για τη γρήγορη διευθέτησή του, όπως αυτή του προέδρου της ΠΕΔ (σ.σ.: εννοώντας τον κ. Νασιακόπουλο) με άλλους θεσμικούς φορείς, για τις οποίες κατήγγειλε τα εξής: «Μέσα σε αυτές τις προσωπικές επαφές συνέβησαν γεγονότα τα οποία οφείλω να πω και να τοποθετηθώ διότι δεν συνάδουν με τους θεσμικούς ρόλους που μάλλον κάποιοι κάνουν λάθος όταν θεωρούν ότι μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν μόνο για παραταξιακά τους οφέλη. Και αναφέρομαι σε συνάντηση στο υπουργείο, όπου ρητά και κατηγορηματικά απέναντι στην άποψη της νομικής συμβούλου του ΦΟΔΣΑ, και ενώπιον του υπουργού που συμφωνεί με την άποψη της νομικής συμβούλου (για όσα προβλέπει το νέο νομικό πλαίσιο για τη σύνθεση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ), η τοποθέτηση ήταν πολύ χαρακτηριστική «βρες κάτι άλλο υπουργέ διότι αυτό δεν μας βοηθάει, χάνουμε το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ως παράταξη».

Οι θεσμικοί παράγοντες που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιληφθούν ότι άλλος είναι ο θεσμικός τους ρόλος και αναφέρομαι στον πρόεδρο της ΠΕΔ, που έκανε αυτή την τοποθέτηση.

Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί τις ευθύνες που αναλαμβάνουν από τη θέση τους, να είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου είδους ζητήματα…».

Εξήγησε πως προβαίνει σε αυτή τη δημόσια καταγγελία γιατί τέτοιες τοποθετήσεις «οδηγούν σε καταστάσεις που συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να βάλει στην άκρη, να λειτουργήσει νομότυπα, με ισότητα και δικαιοσύνη απέναντι σε όλα, προκειμένου τα όργανά της να λειτουργήσουν με καλό τρόπο.

Αν φτάσουμε εκεί, τότε τα πράγματα θα γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές απόλυτης κομματοκρατίας η οποία δεν ευνόησε όχι μόνο το πολιτικό μας σύστημα, αλλά και την ίδια την κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Και κατέληξε: «Ας αντιληφθούν κάποιοι, ότι ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων, με τεχνική βοήθεια από τον Δήμο, χωρίς τον Δήμο και τον δήμαρχο εκεί, δεν είναι εύκολο να υπάρχει».

Την άποψη ότι «πιθανόν να έχει διαφορετική ερμηνεία η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔ κ. Νασιακόπουλου...» εξέφρασε σε τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Ρένα Καραλαριώτου, υποστηρίζοντας την απόσυρση του θέματος, μέχρι την απάντηση του Υπουργείου, η οποία θα ορίσει και τη νόμιμη οδό σύνθεσης του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κ. Βαϊούλης, έθιξε το θέμα της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων στο Κυψελοχώρι.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, σχετικά με αυτό, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες και ότι δεν κλήθηκε στη σύσκεψη για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μη αποδοχή νέας δομής προσφύγων στο Κυψελοχώρι.

Δήλωσε επίσης ότι: «Ο Δήμος Λαρισαίων έχει κάνει το ανθρωπιστικό και εθνικό του καθήκον, απέναντι στο μεγάλο αυτό εθνικό πρόβλημα» και ότι εμμένει στη θέση του, πως δεν θα δεχθεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 πρόσφυγες στα διοικητικά του όρια (τόσο στο Κουτσόχερο όσο και στα διαμερίσματα στην πόλη).

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για την κύρωση στη Βουλή, της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, θέμα που αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του.

ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ…

Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε μέσα σε γιορτινό κλίμα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ευχές για «δημιουργικό και αποτελεσματικό» Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευχές για την υγεία του δέχθηκε από τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος σήμερα θα υποβληθεί σε εγχείριση για προβλήματα στη μέση του.

Το φλουρί κέρδισε και φέτος ο κ. Πέτρος Κρίκης, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα τριήμερο ταξίδι στο Μπάνσκο.

* Να σημειωθεί ότι την παρθενική του εμφάνιση στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων, έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεργασία με όλους στη δημοτική αρχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass