«Δίκαιες λύσεις και φύλαξη συνόρων»

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 16:02

«Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι εθνικό θέμα. Απαιτεί όμως δίκαιες λύσεις. Μα πάνω από όλα απαιτεί σοβαρή φύλαξη των συνόρων...». Με τη φράση αυτή καταλήγει ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, με αφορμή την επαναφορά του θέματος της φιλοξενίας προσφύγων και δημιουργίας νέας Δομής στο Ν. Λάρισας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για ακόμα μια φορά, ότι η κυβέρνηση αθετεί τις δεσμεύσεις της περί ΜΗ λειτουργίας Δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο ΖΩΓΑ, στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών.

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα δημιουργίας 2ης Δομής, μετά από την ήδη υπάρχουσα στο Κουτσόχερο, κινητοποιήθηκε και με αλλεπάλληλες συναντήσεις και έγγραφα κατέστησε σαφές, ότι θα δημιουργηθούν στην περιοχή τεράστια ζητήματα ασφαλείας και όχι μόνο.

Μάλιστα το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας πριν τις εκλογές είχε συνάντηση με το τότε τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος παρουσία των τοπικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μάς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να γίνει η Δομή στο Κυψελοχώρι, κάτι που επανέλαβε και τον περασμένο Οκτώβριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης σε ευρεία σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Ο νομός Λάρισας ήδη φιλοξενεί πάνω από 2000 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων οι 1500 στη Δομή Κουτσοχέρου και οι υπόλοιποι σε διαμερίσματα εντός πόλεως και σε ξενοδοχεία στην περιφέρεια.

Τώρα κάποιοι ξαναθέτουν θέμα νέας Δομής.

- Αυτή είναι η ακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης;

- Αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν για ισομερή κατανομή εντός της ενδοχώρας;

- Έτσι κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσουν προβλήματα; Δημιουργώντας άλλα;

-Τελικά ποιοι είναι αυτοί που συνεχώς, με την προηγούμενη αλλά και με την τωρινή κυβέρνηση θέλουν μια νέα Δομή στον νομό Λάρισας;

- Ποιοι είναι αυτοί που με τις υπογραφές τους θέλουν στην κυριολεξία να στοιβάξουν εκατοντάδες ψυχές σε ένα εντελώς ακατάλληλο σημείο, όπου τον χειμώνα το δέρνει το ξεροβόρι και το καλοκαίρι το καίει ο ήλιος; Απλά να ενημερώσουμε ότι για να εγκατασταθούν προσωρινά πριν περίπου μια τριετία, μέχρι να γίνουν οι μόνιμες εγκαταστάσεις στη Δομή Κουτσοχέρου, «πείσθηκαν» με επέμβαση των Διμοιριών, ενώ μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, είχαν αποχωρήσει σταδιακά σχεδόν όλοι.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών της Δ.Α. Λάρισας, έχοντας ασχοληθεί επί μακρόν, ουσιαστικά και όχι επιφανειακά με το ζήτημα, θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους.

Εμείς γνωρίζουμε τα θέματα που θα ανακύψουν και τα αναδείξαμε. Ελπίζουμε έστω την ύστατη στιγμή να εισακουστεί η φωνή της λογικής και του δικαίου. Βαρεθήκαμε τους «εκ του ασφαλούς» ανθρωπιστές. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι εθνικό θέμα. Απαιτεί όμως δίκαιες λύσεις. Μα πάνω από όλα απαιτεί σοβαρή φύλαξη των συνόρων... Και αυτό δυστυχώς δεν το έχουμε δει!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass