Κοινωνική εκστρατεία με στόχο τη διατροφική βιωσιμότητα

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ *ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2020 15:30

Κοινωνική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών για την επισιτιστική ανασφάλεια και τη συστράτευση φορέων που θα στοχεύουν στη βιωσιμότητα και στη μη σπατάλη της τροφής, παρουσιάστηκε χθες στη Λάρισα.

Τιτλοφορείται «LifeScore», και στα παρθενικά της βήματα αυτή η πρωτοβουλία βρίσκει στο πλευρό της κρατικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντικές οργανώσεις, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή περιορισμού της σπατάλης της τροφής, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Αναλυτικότερα η «LifeScore», μια πρωτοβουλία της εταιρείας «Corteva Agriscience», που βρίσκει συμπαραστάτες την Περιφέρεια Θεσσαλία, τον Δήμο Λαρισαίων και τη Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε», παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

«Ο πλανήτης καταστρέφεται, η τροφή λιγοστεύει και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον είναι η βιωσιμότητα…» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, και αναφερόμενος στην εν λόγω πρωτοβουλία τόνισε: «Είναι υποχρέωσή μας και χρέος στις επόμενες γενιές, να αλλάξουμε αυτήν την πορεία με την αφύπνιση των λαών. Είναι ανάγκη να χτίσουμε τη βιωσιμότητα του μέλλοντος και αυτό προσπαθεί να κάνει το «LifeScore».

Ουσιαστικά είναι μια πρωτοβουλία αφύπνισης των λαών για το μέλλον τους και αυτό μπορεί να γίνει με τη συστράτευση όλων των φορέων, και με μικρές καθημερινές προσπάθειες απ' όλους…».

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Corteva Agriscience», κ. Χριστίνα Λεγάκι, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία με βιώσιμο κοινωνικό χαρακτήρα για την επίλυση πολλών προβλημάτων που αφορούν στο θέμα της τροφής…», ενώ ο εμπορικός διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας και Ισραήλ της εταιρείας κ. Γεράσιμος Νικολόπουλος υποστήριξε αντίστοιχα: «Η επισιτιστική ανασφάλεια είναι για μας σήμερα μια κοινωνική πρόκληση, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι κοινωνική μας υποχρέωση η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε αυτό το θέμα…».

Την πρωτοβουλία στηρίζει η Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» και στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπός της κ. Αλεξ. Θεοδωρίδης

παρουσίασε τη δράση της, που στοχεύει στην επισιτιστική βοήθεια ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με το σύνθημα «καμία μερίδα φαγητού να μην σπαταλάται».

Τη στήριξή του στην κοινωνική εκστρατεία εξέφρασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος ήδη υλοποιεί δράσεις επισιτιστικής βοήθειας και διατίθεται να συνεργαστεί για τη διάχυση των σκοπών της «LifeScore».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της «ADMORE» κ. Ευάγγελος Αντωνάτος, παρουσίασε αναλυτικότερα τις δράσεις της Πρωτοβουλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου τις ώρες 9 π.μ. με 5 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Επίσης ξεκινά εκστρατεία ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, μέσω ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Η πρώτη ενημέρωση σε μαθητές θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι στο «LifeScore» συνεργάζονται επίσης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εξάλλου, σε επιστολή που έστειλε, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, για την πρωτοβουλία «Life Score», τόνισε: «Για την Κυβέρνησή μας ο περιορισμός της σπατάλης των τροφίμων αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναπτύσσει πολιτικές οι οποίες στοχεύουν στην εμπέδωση καλών πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, με στόχο τη θωράκιση της επισιτιστικής ασφάλειας, την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει πρωτοβουλίες όπως το Life Score, καθώς θεωρεί ότι μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικό έργο και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass