Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2020 15:00

Συνάντηση για τη διοργάνωση του Φαρσαλινού Καρναβαλιού

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Με στόχο τη διοργάνωση του «Φαρσαλινού Καρναβαλιού 2020», ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. ), προσκαλεί σήμερα στις 2 μ.μ. τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους Επισιτιστές καθώς και όλους τους φορείς της πόλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνάντηση.

 

* * *

Αύριο Πέμπτη η λαϊκή αγορά της Αγιάς

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αγιάς ότι η λαϊκή αγορά της Παρασκευής στην Αγιά θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου λόγω της τοπικής αργίας της θρησκευτικής εορτής των πολιούχων Αγίων Αντωνίων.

 

* * *

Διακοπή νερού σήμερα στα Φάρσαλα

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων, θα προσχωρήσει σε διακοπή νερού σήμερα σε όλη την πόλη, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου ομβρίων επί της οδού Λαρίσης.

 

* * *

Πιστοποίηση φαρμακοποιών για εμβολιασμούς

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου η διαδικασία των εξετάσεων της πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων θα διαρκέσει έως την 31η Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρώνονται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι δε επιτυχόντες θα λαμβάνουν το πιστοποιητικό τους ηλεκτρονικά, περίπου μία εβδομάδα μετά από την εξέταση.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής αποτελεί την επίσημα θεσμοθετημένη επιβεβαίωση του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού. Είναι η πρώτη φορά που μία από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθημερινά στους πολίτες στα φαρμακεία μας αναγνωρίζεται, θεσμοθετείται και πιστοποιείται», σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς.

 

* * *

Ο πρόεδρος του ΣΕΠ στην πίτα των παλαιών προσκόπων

Παρουσία του προέδρου του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ισίδωρου Κανέτη θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λάρισας, αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο εστιατόριο-μπαρ «Εν Λαρίση» (Δωροθέου 1). Στην εκδήλωση καλούνται, από τους οργανωτές, να παραστούν οι παλιοί πρόσκοποι και όλοι οι βαθμοφόροι του ν. Λάρισας.

 

* * *

Εσπερινό κήρυγμα του κ. Τιμόθεου στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα «Εκκλησία, σώμα Χριστού» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Θα προηγηθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο (5:30 μ.μ.). Στις 7:30 μ.μ., θα ευλογήσει και θα κόψει τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φαρσάλων, ενώ μεθαύριο Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του μεγάλου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του ομωνύμου χωρίου Φαρσάλων.

 

* * *

Αγρυπνία για τον Άγ.Αντώνιο

Αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Στο τέλος της Αγρυπνίας θα τελεστεί το 40νθήμερο μνημόσυνο για τον γέροντα Εφραίμ τον Αριζονίτη. Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία.

 

* * *

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14), θα μιλήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με θέμα «Η "ορθόδοξη" Δύση».

 

* * *

Θρησκευτική πανήγυρη στο ναό Αγίου Γεωργίου

Μεθαύριο Παρασκευή 17 Ιανουαρίου εορτή του Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος, πανηγυρίζει ο φερώνυμος I. Ναός του Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος στη Συνοικία Ηπειρώτικα της πόλεως μας. Αύριο το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα ψαλεί μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μεθαύριο Παρασκευή, ανήμερα της εορτής και ώρα 7:30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Στις 4:30 μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, η ιερά παράκληση του Αγίου Γεωργίου και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος πέριξ της συνοικίας Ηπειρώτικα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass