Κατέγραψαν τα προβλήματα της συνοικίας Αλκαζάρ

Μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 15:14

Περιοδεία στη συνοικία Αλκαζάρ πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης", αποτελούμενη από τον επικεφαλής Νίκο Γαμβρούλα και τους Αχιλλέα Λώλο, Αλέξανδρο Ζουριδάκη και Γιώργο Νταφόπουλο.

Το κλιμάκιο συνόδευσαν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλκαζάρ κ. Αχιλλέας Μεταξιώτης, ο γραμματέας κ. Παύλος Οικονόμου και οι πρώην πρόεδροι κ. Ιωάννης Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Ρούστας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν και τους υπέδειξαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας ανέφερε: "Βρεθήκαμε στη συνοικία του Αλκαζάρ, συνεχίζοντας τις περιοδείες μας, με στόχο να ενημερωθούμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Κάναμε αυτοψία στα σημεία όπου βρίσκονται τα κυριότερα από αυτά και θέλουμε να θέσουμε υπ' όψιν της δημοτικής αρχής τα εξής:

- Η συνοικία ζητά επιτακτικά λαϊκή αγορά στην περιοχή. Μετά τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών και ενώ η δημοτική αρχή προεκλογικά δήλωσε πρόθυμη για τη δημιουργία της, εδώ και μήνες δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

- Στην οδό Πάρνηθας, όπου είναι ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο, απαιτείται άμεσα η κατασκευή πεζόδρομου στη δεξιά μεριά του δρόμου, καθώς σήμερα δεν υπάρχει και αναγκάζονται οι πολίτες να περπατούν επάνω στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

- Η οδός Μοράβα είναι ένας πολύ στενός δρόμος, διπλής κατεύθυνσης και είναι αναγκαία η μονοδρόμησή του για λόγους οδικής (και όχι μόνο) ασφάλειας.

- Τα όμβρια κάτω από τον περιφερειακό στην οδό Καλοδίκη γεμίζουν συνεχώς σκουπίδια, αποξηραμένα φύλλα, χώματα κτλ, που σπάνια καθαρίζονται και απαιτείται η τοποθέτηση συρματοπλέγματος στο ανάχωμα για την αποφυγή του κινδύνου να βουλώσουν τα φρεάτια (που φαντάζει πολύ πιθανός).

- Απέναντι από το σχολείο της συνοικίας περνάει ο περιφερειακός δρόμος, δημιουργώντας πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα τουλάχιστον σε εκείνη τη μεριά του δρόμου.

- Το δημοτικό οικόπεδο απέναντι από το σχολείο, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο, θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως ένας χώρος άθλησης για τα παιδιά.

- Ο περιβάλλον χώρος του Πηνειού ποταμού στην περιοχή του Αλκαζάρ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και απαιτείται άμεσα ανάπλαση - αισθητική αναβάθμιση.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα ίσως από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η συνοικία και θα πρέπει να ασχοληθούμε όλοι σοβαρά για την επίλυσή τους».

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της συνοικίας ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της "Ορμής Ανανέωσης" για το ενδιαφέρον τους, ενώ οι δύο πλευρές τόνισαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass