Στήριξη στα συνδικάτα για συλλογικές συμβάσεις

Ζητά το ΕΚΛ με ανακοίνωσή του

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 15:22

Ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζόμενων, που περισσότερο από ποτέ σήμερα, επιδιώκουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, επιχειρούν να βάλουν ο διορισμένος πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Το παραπάνω καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας ασκώντας δριμεία κριτική στην «συνδικαλιστική μαφία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που υπέγραψε σαν τον κλέφτη την «συμφωνία της ντροπής», την επέκταση δηλαδή, της ΕΓΣΣΕ που προβλέπει το πάγωμα μισθών, όπως ακριβώς δηλαδή επιθυμούσαν οι εργοδότες και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Σκόκας καλεί τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τα συνδικάτα και με απεργιακές επιτροπές που θα δημιουργηθούν παντού να δώσουν σκληρή απεργιακή απάντηση τώρα.

Συγκεκριμένα στη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τονίζεται:

O διορισμένος πρόεδρος και Γραμματέας της ΓΣΕΕ και όλη αυτή η ομάδα που οι εργαζόμενοι ονόμασαν «συνδικαλιστική μαφία», αυτοί που δεν είχαν την τσίπα να στηρίξουν τις απεργίες των συνδικάτων τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, υπέγραψαν σαν τον κλέφτη την «συμφωνία της ντροπής», την επέκταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με πάγωμα μισθών, όπως επιθυμούσαν εργοδότες και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς καμία αρμοδιότητα συναίνεσαν να παγώσει ο υπουργός τους μισθούς και τα μεροκάματα, έκαναν τη βρώμικη δουλειά.

Μια συμφωνία που, τη στιγμή το ηλεκτρικό, το πετρέλαιο, τα νοίκια, το ίδιο το γάλα των παιδιών μας γίνεται κάθε μέρα πιο ακριβό, αυτή η συμφωνία με την υπογραφή των εργατοπατέρων παγώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Μονιμοποιεί την φτώχεια των εργαζομένων για να διασφαλίσει τα κέρδη των αφεντικών.

Η «συμφωνία της ντροπής» δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από τους εργαζόμενους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass