Ηρθε η ώρα να φέρουμε τις ηγεσίες δίπλα στον πολίτη

Δηλώνει αποκλειστικά στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς που θα κηρύξει αύριο την έναρξη των εργασιών του «ΙΙ Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης» που αρχίζει στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 8:30
Στο Φόρουμ της Περιφέρειας με την «Ε» θα συζητήσουμε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο δράσης και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σε μια σύγχρονη Ευρώπη, δηλώνει στην «Ε» ο Θεσσαλονικιός Ευρωπαίος Επίτροπος Στο Φόρουμ της Περιφέρειας με την «Ε» θα συζητήσουμε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο δράσης και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σε μια σύγχρονη Ευρώπη, δηλώνει στην «Ε» ο Θεσσαλονικιός Ευρωπαίος Επίτροπος

Στον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και στην κοινωνία, ο λόγος των περιφερειών, της τοπικής κοινωνίας, των ανθρώπων της καθημερινότητας θα είναι καθοριστικός. Τώρα, που χαράσσεται η πορεία της μετάβασης από την κρίση σε μια άλλη εποχή, ήρθε η ώρα να φέρουμε τις ηγεσίες δίπλα στον πολίτη.

Αυτό αναφέρει, με αποκλειστική του δήλωση στην «Ε», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ενόψει του «ΙΙ Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης» που συνδιοργανώνουν αύριο και μεθαύριο στη Λάρισα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία».

Την επίσημη έναρξη του φόρουμ –που αρχίζει αύριο και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου- θα κάνει ο κ. Σχοινάς. Ολόκληρη η δήλωση του διακεκριμένου Έλληνα Επιτρόπου, έχει ως εξής: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης. Το βασικό ζητούμενο: Ποια Ευρώπη θέλουμε για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας; Την Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό, την Κλιματική Αλλαγή και την Κοινωνική Συνοχή.

Στον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και στην κοινωνία, ο λόγος των περιφερειών, της τοπικής κοινωνίας, των ανθρώπων της καθημερινότητας θα είναι καθοριστικός.

Τώρα, που χαράσσεται η πορεία της μετάβασης από την κρίση σε μια άλλη εποχή, ήρθε η ώρα να φέρουμε τις ηγεσίες δίπλα στον πολίτη. Αυτό κάνουμε πηγαίνοντας από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, αλλά και σε κομβικά σημεία της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως κάνουμε και στη Λάρισα. Η Θεσσαλία είναι ο κορμός που ενώνει τον νότο της πατρίδας με τον βορρά αλλά και τη βαλκανική ενδοχώρα. Διαμετακομιστικό κέντρο, με σημαντική βιομηχανική και επιχειρηματική δραστηριότητα και ανυπολόγιστο πρωτογενή πλούτο, που με το νέο ΠΔΠ 2021-2027 φροντίζουμε να εξελιχθεί περισσότερο. Γι' αυτές τις αναπτυξιακές δυνατότητες και το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο δράσης και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σε μια σύγχρονη Ευρώπη θα συζητήσουμε το Σάββατο μαζί με τους φορείς και τους πολίτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το αύριο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass