Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 15:00

Hμερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Hμερίδα με θέμα «Επαγγελματικός προσανατολισμός», και ομιλητή τον κ. Σπύρο Μιχαλούλη, σύμβουλο Σταδιοδρομίας, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Σ.Ε.Π.). διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός της ημερίδας είναι να βοηθήσει τον μαθητή ως προς την επιλογή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό που θα πραγματοποιήσει, αναλύοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

* * *

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Αστρονομίας

Αύριο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (Μεραρχίας 1 και Καραολή, συνοικία Φιλιππούπολης) και ώρα 9 με 12 το πρωί θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του 25ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2020 «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ». Στη φάση αυτή συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων.

 

 

* * *

Πανελλήνιος διαγωνισμός Βιολογίας στη Λάρισα

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώθηκε ότι αύριο Σάββατο στο 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (1ης Μεραρχίας και Καραολή, συνοικία Φιλιππούπολη) και ώρα 9 π.μ. θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του 16ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας και έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

 

* * *

Τακτική συνέλευση Νοσηλευτών-τριών

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του 4ου Π.Τ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος της Ένωσης Νοσηλευτών- τριών Ελλάδας (ΕΝΕ), συγκαλείται στο αμφιθέατρο του Γενικoύ Νοσοκομείου Λάρισας την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00-13:00.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί σε 15 ημέρες, ήτοι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Εάν και τότε δεν υπάρξει απαρτία, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την επομένη, ήτοι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα όσα μέλη παρίστανται στο Γ.Ν Λάρισας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση αφορούν:

* την έκθεση πεπραγμένων του έτους 2019

* τον απολογισμό Εσόδων – Εξόδων για το έτος 2019

* Οικονομικό Προϋπολογισμό του έτους 2020

* οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει και εγκριθεί από το σώμα.

 

* * *

Συνέλευση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., στον 2ο όροφο του Εμπορικού Επιμελητήριου Λάρισας με θέματα τον ετήσιο απολογισμό (οικονομικό και έργου), τη νέα αδειοδότηση- μοριοδότηση των καταλυμάτων, τη συμμετοχή σε εκθέσεις και το καλάθι πρωινού.

 

* * *

Έκλεψαν μπαταρίες από φορτηγό

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου, συνελήφθησαν ένας 21χρονος, διότι μαζί με 16χρονο συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν δύο μπαταρίες από σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο.

 

* * *

Νέο προεδρείο Ν. Ε. ΤΕΕ Ν. Τρικάλων

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Ν. Τρικάλων, αναδεικνύοντας πρόεδρο τον πολιτικό μηχανικό Νικ. Λιάκο. Αντιπρόεδρος η αρχιτέκτων Μαρία Καταβούτα, γραμματέας η αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός Παρασκευή Κάλφα και μέλη οι πολιτικοί μηχανικοί Νικ. Νάκας και Σταματία Τζιώλη.

 

* * *

Η εορτή της Υπαπαντής στην Ζωοδόχο Πηγή

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου η ενορία της Ζωοδόχου Πηγής πανηγυρίζει για τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Αύριο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μεθαύριο Κυριακή 2 Φεβρουαρίου πρωί και ώρα 7:30: Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Απόγευμα και ώρα 17:00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Παναγίας.

 

* * *

Ομιλία για κυρίες στη ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, θα μιλήσει σε κυρίες στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, Μανδηλαρά 14, ώρα 6 μ.μ., η κ. Ασημένια Καλογεράκη-Δανάκη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα «Μάνα, πες μας τα μυστικά σου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass