Στο σκοτάδι βυθίστηκε χθες μεγάλο τμήμα της Λάρισας

ΑΠΟ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2020 15:05

Στο σκοτάδι βυθίστηκε χθες βράδυ ένα μεγάλο τμήμα της πόλης της Λάρισας από βλάβη που υπέστη ο δεύτερος Μετασχηματιστής Υψηλής Τάσης στον υποσταθμό της Φιλιππούπολης.

Η βλάβη σημειώθηκε στις 10:15 περίπου το βράδυ και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ τόσο στο κέντρο της πόλης αλλά και σε συνοικίες όπως αυτές της  Φιλιππούπολης, της Νεράιδας, της περιοχής στο Υδραγωγείο, στην οδό Καραθάνου, στην περιοχή της Λαϊκής της Τετάρτης, στο Φρούριο έως και τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξ αιτίας του προβλήματος της ΔΕΗ προκλήθηκε δύο φορές διακοπή ρεύματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εφημέρευε χθες με αποτέλεσμα να επέλθει πλήρης συσκότιση ολίγων λεπτών, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν υπήρχαν σε εξέλιξη χειρουργεία. Από τη διακοπή ρεύματος προκλήθηκε προς στιγμήν ανησυχία ενώ και τις δύο φορές ενεργοποιήθηκαν οι γεννήτριες ρεύματος του ιδρύματος, μία εκ των οποίων χειροκίνητα, και το νοσοκομείο λειτούργησε με τον εφεδρικό φωτισμό. Εξ αίτιας του προβλήματος ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης κάλεσε ειδική σύσκεψη στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανό πρόβλημα ενώ, είχε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ στη Λαμία για την πορεία αποκατάστασης της βλάβης.   

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Υ.Λ.

Εξ άλλου σε λιγοστές περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας καθώς δέχθηκε κλήσεις για εγκλωβισμένους συμπολίτες  μας σε ασανσέρ.

Με το που έγινε αντιληπτή η βλάβη στον υποσταθμό τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν στον υποσταθμό και εργάζονταν πυρετωδώς για την επιδιόρθωση της βλάβης.

Το ρεύμα επανήλθε σταδιακά σε τμήματα της πόλης μετά περίπου από δύο ώρες περίπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass