Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2020 16:03

Ο χορός των Κρητικών

Η φετινή χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2/2020 και ώρα 21.00, στη Λέσχη Αξιωματικών Αεροπορίας, στην 110 ΠΜ.

Θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά αφού το μενού θα αποτελείται μόνο από παραδοσιακά κρητικά εδέσματα (ντάκος, τσιγαριαστό αρνί, ζυγούρι βραστό με γαμοπίλαφο και χοιρινό στο φούρνο με πατάτες) συνοδεία τσικουδιάς και κρασιού.

Και φυσικά με κρητική μουσική από τον λυράρη Γιώργο Σφακιανάκη και το συγκρότημά του.

Για κρατήσεις στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410-257.274.

***

Αποκριάτικος χορός για την Ομάδα Συνεργασίας ΣΕΟ

Η Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει αποκριάτικη βραδιά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

***

Συνέλευση του Συλλόγου «Υπαίθριος Ζωή»

Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική του συνέλευση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στα γραφεία του, Μανδηλαρά 5Β.

***

Ο διαγωνισμός Χαρισμάθεια στη Σχολή Καραβάνα

Η Σχολή Καραβάνα συμβάλλοντας στην προώθηση καινοτόμων δράσεων και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων κλίσεων των μαθητών, λειτουργεί για δεύτερη χρονιά ως εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού Χαρισμάθεια – «Out of the box challenge».

Πρόκειται για μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας, ο οποίος οργανώνεται από τον φορέα Χαρισμάθεια.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές από Γ’ μέχρι ΣΤ’ Δημοτικού, διαρθρώνεται σε 3 φάσεις και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Καραβάνα ενημέρωση για τους γονείς από τον επιστημονικό υπεύθυνο κ. Αλέξανδρο Παπανδρέου και θα ακολουθήσει εργαστήρι-workshop στο οποίο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν γρίφους λογικής και φαντασίας σε ένα 2ωρο γεμάτο προκλήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής στο σχολείο (2410-660.435).

***

Διάλεξη για σπουδές στη Γαλλία

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνει διαλέξεις με θέμα την Ανώτατη Γαλλική Εκπαίδευση σήμερα Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Η Γαλλία, τέταρτος παγκόσμιος προορισμός για διεθνείς φοιτητές, ξεκίνησε την περίοδο των αιτήσεων εισαγωγής στο πρώτο έτος σπουδών (Licence 1) στις 22 Ιανουαρίου ( διάρκεια 22/1 – 12/3 ) .

Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς και μαθητές Λυκείου και θα περιλαμβάνει μια γενική παρουσίαση του ανώτατου εκπαιδευτικού συστήματος της Γαλλίας ( προπτυχιακό και μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών καθώς και των υπηρεσιών της CampusFrance - Εθνική Υπηρεσία για την προώθηση της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στο 2410-287.508 . larissa@ifa.gr

***

Χρειάζεται αίμα

Ο σύζυγος Λαρισαίας εκπαιδευτικού έχει ανάγκη αίματος ομάδας 0 αρνητικό. Ο Σύλλογος Δασκάλων ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι όσοι εκπαιδευτικοί αιμοδότες επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν , να δίνουν τα στοιχεία Μητρολιός Ανδρέας του Ιωάννη, Iατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

***

 

Από σήμερα οι εκλογές επαγγελματιών οδηγών

Από σήμερα έως και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 2/2/2020 ανακοίνωσε σχετικά πως οι εκλογές θα γίνονται στο ΕΚΛ σήμερα από 13.00 – 21.00 αύριο Σάββατο από 11.00 – 19.00 και την Κυριακή από 11.00 – 19.00. Η διοίκηση του Σωματείου καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στις εκλογές έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία τους.

***

Η βασιλόπιτα των τριτέκνων Ελασσόνας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Τριτέκνων Ελασσόνας «ΟΛΥΜΠΟΣ», σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο καφέ «Μουσική Σκηνή»(οδός 1ης Μεραρχίας), στην Ελασσόνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν τα παιδιά των τριτέκνων οικογενειών, επιτυχόντες μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων.

***

 

«Οι Σελλοί του Ολύμπου» κόβουν πίτα και ψηφίζουν

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας «Οι Σελλοί του Ολύμπου» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην ταβέρνα-ψητοπωλείο «Πάμ’ Πλατεία» (Δαβάκη 57 στην πλατεία Νεάπολης Λάρισας, τηλ. 2410-415.307). Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι εισαχθέντες σε Τριτοβάθμια Ιδρύματα Εκπαίδευσης ή όσοι έχουν πάρει το πτυχίο τους. Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

***

Αφιέρωμα στην ημέρα ίδρυσης του ΕΛΑΣ

Το παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα ίδρυσης του ΕΛΑΣ, σήμερα Παρασκευή

και ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του (οδός Παπαναστασίου 52, 3ος όροφος). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass